Dva tabora u Ulcinju: Forca dogovorila sa DPS, DUA prišla URI

post-img Ulcinj
A.R. 09.05.2024. 13:25

U Ulcinju su se uzburkale političke vode nakon što je politička partija Forca još 1. aprila tekuće godine, sazvala sastanak albanskih nacionalnih stranaka sa ciljem stvaranja nove većine u Ulcinju, potvrđeno je za 24kroz7 od više izvora iz vladajuće koalicije i iz opozocije.

Saznavši za to, Građanski pokret URA (GP URA) koja vrši vlast u toj opštini, upozorila je aktere na poštovanje ranije potpisanog sporazuma i takav čin nazvala nekorektnim.

Vlast u Ulcinju formirana je nakon izbora 2022. godine, koalicija “Za novi početak”(URA, DP, SD, SDP i AA) i Forca.

Nakon tajnih pregovora, došlo je do dogovora izmedju Force i Demokratske partije socijalista (DPS), a tome se po svemu sudeći priključila i Demokratska partija Fatmira Đeke.

Partija DUA koja je u opoziciji, nije pristala na novu trgovinu i rušenje jasno izražene izborne volje, te je izrazila spremnost da zajedno sa GP URA preuzme odgovornost za upravljanje gradom.

Kako sada stvari stoje u Ulcinju su se iskristalisala dva tabora, jedan oko GP URA i drugi oko DPS-a. Stoga će važnu ulogu imati i Socijaldemokrate (SD), Socijaldemokratska partija (SDP) i Demokrate koji će u narednom periodu morati da donesu odluku na koju će se stranu opredijeliti.

Ulcinj je prethodne dvije godine na čelu sa predsjednikom Opštine Omerom Bajraktarijem ostvario vidljive rezulate i po prvi put u poslednjih 30 godina stabilizovao javne finansije, te započeo velike insfrastrukturne projekte.

Hoće li se nakon dvije godine pozitivnih rezultata vratiti stara vlast, oličena u DPS-u i njihovim partnerima, ostaje da se vidi u nedeljama
pred nama.

Ako pak ne bude dogovora, za očekivati je da odmah nakon ljeta budu izbori u najužnijoj crnogorskoj opštini. To sada izgleda kao najrealnija opcija.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku