EKSKLUZIVNO Ministar Ivanović zabranio svim diplomatama da prisustvuju prijemu Republike Hrvatske

post-img Foto: Filip Ivanović, Vlada Crne Gore
A.R. 28.05.2024. 19:12

Crna Gora nastavlja sa svađalačkom politikom prema susjedima. Nakon pogoršavanja odnosa sa Bosnom i Hercegovinom (BiH) i Republikom Srbijom, crnogorska diplomatija polako pada i na narednom ispitu, dobrosusjedskim odnosima sa Republikom Hrvatskom.

Kako saznaje Portal 24kroz7, ministar vanjskih poslova, Filip Ivanović, uputio je danas instrukciju svim crnogorskim diplomatama u kojoj im izričito zabranjuje da prisustvuju svečanom prijemu povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, koji se obilježava 29. maja.

U instrukciji ministar ide i korak dalje, pa navodi da isključivo ataše, što predstavlja najniži rang u diplomatskom zvanju, mogu prisustvovati navedenoj svečanosti. Ovakav čin, nezapamćen u skorijoj diplomatskoj praksi Crne Gore, predstavlja jasnu namjeru narušavanje diplomatskih odnosa sa susjedom koji je od izuzetne važnosti za naš evropski put.

Nakon najavljenog usvajanja Rezolucije o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu, na šta su reagovali najviši hrvatski zvaničnici, ovakav potez ministra Ivanovića se smatra činom nepoštovanja i može rezultirati značajnim pogoršanjem bilateralnih i dobrosusjedskih odnosa Crne Gore i Republike Hrvatske.

Znajući od kolike je važnosti dobrosusjedska politika za evropsku agendu, put kojim je krenula crnogorska diplomatija, kojoj su “usta puna” Evropske unije, ovakvim postupanjima će dovesti do zaustavljanja procesa integracije.

Rasprava (1)
S
Sandro
28.05.2024.

ovo je sramota

Odgovori

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku