Ekskluzivno objavljujemo prepisku: Pogledajte instrukciju MVP-a da se ne prisustvuje prijemu Hrvatske

post-img Foto: Stevo Vasiljević/Pobjeda
24kroz7 30.05.2024. 15:02

Juče je održana svečanost povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, ali su izostali visoki crnogorski zvaničnici – premijer Milojko Spajić i ministar vanjskih poslova Filip Ivanović, kako saznajemo iz više izvora. Predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, bio je prisutan i održao je govor povodom svečanosti.

Portal je juče dobio informaciju da je ministar vanjskih poslova Ivanović, putem instrukcije iz svog kabineta, odlučio da na prijemu prisustvuje samo ataše. U mejlu koji je Kabinet ministra vanjskih poslova poslao, a u koji je portal imao uvid, stoji:

“Poštovane kolege,

Vezano za poziv koji ste dobili za prisustvo prijemu koji organizuje Ambasada R. Hrvatske u Crnoj Gori, instrukcija Kabineta MVP je da prijemu prisustvuje kolega Maksim Janičić, ataše u GDB.”

Printscreen
Printscreen

EKSKLUZIVNO Ministar Ivanović zabranio svim diplomatama da prisustvuju prijemu Republike Hrvatske

Iako razlozi za nedolazak premijera Spajića i ministra Ivanovića nisu zvanično saopšteni, spekulacije su različite – od mogućih unutrašnjih političkih obaveza do kalkulacija u vezi sa spoljnom politikom.

Predsjednik Milatović je u svom govoru svim Hrvaticama i Hrvatima čestitao Dan državnosti, uz želje da budućnost Hrvatske bude obilježena sveukupnim prosperitetom i blagostanjem.

Ostaje da se vidi kakve će dalje korake preduzeti crnogorska vlada u kontekstu svojih odnosa sa Hrvatskom i da li će biti dodatnih objašnjenja povodom nedolaska ključnih zvaničnika na ovu važnu diplomatsku svečanost.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku