Ekskluzivno: Spajić plaća Bešića 5000 eura mjesečno da promoviše PES i podučava poslanike

post-img Milojko Spajić i Miloš Bešić
autor-img 24KROZ7 20.08.2024. 12:11

Pouzdano saznajemo od izvora bliskog vrhu Pokretu Evropa sad da ta partija još nije odlučila kako će nastupiti na lokalnim izborima u Podgorici. Kako nam je saopšteno Spajić je prvobitno zagovarao ideju da sve partije koje drže vlast na državnom nivou PES, Demokrate, koalicija Za budućnost Crne Gore, Bošnjačka stranka, te partije Vladislava Dajkovića i Marka Milačića, međutim, kako naš izvor navodi sada se razmišlja i o opciji da se nastupi u dvije kolone.

Naš izvor navodi i da se situacija u Pokretu Evropa sad značajno popravila od kad je Spajić angažovao Miloša Bešića za 5 000 eura mjesečno kako bi radio istraživanja za potrebe partije, afirmativno govorio o politici PES-a u javnosti i podučavao njegove poslanike i poslanice sa čijim javnim nastupima je Spajić bio u kontinuitetu nezadovoljan. A što je kulminiralo kada je posle jednog skupštinskog zasjedanja u martu mjesecu rekao ljudima u svom kabinetu da on nema 20 poslanika, već 20 debila.

Da ja tačno da Bešić radi za PES svjedoči fotografija koja je nedavno izašla u javnost a na kojoj se nalazi on u društvu Vlade Bojovića, izvršnog direktora Pokreta Evropa sad i Sretena Kankaraša, poznatijeg javnosti kao ujak premijera Spajića.

foto: Miloš Konatar/X

Izvor navodi da bez obzira na to što je angažovanje Bešića doprinijelo da poslanice i poslanici PES-a imaju bolje nastupe u Skupštini Crne Gore, da još nije prošlo dovoljno vremena kako bi se taj utisak prenio i na građane.

Takođe, kaže i da u PES-u nijesu zadovoljni, a naročito ne šef Spajićevog kabineta i njegov prvi saradnik Branko Krvavac, kako građani reaguju na program Evropa sad 2, zbog čega su riješili da ogroman novac ulože kako bi građane pokušali da ubjede da će im se povećati plate koliko toliko, u prilog tome govori i veliki broj bilborda koje je PES zakupio u posljednje vrijeme svuda po Crnoj Gori, kao i slanje promotivnog materijala preko Pošte Crne Gore uz račune za struju.

Izvor kaže da takve okolnosti ne idu u prilog samostalnom nastupu PES-a u Podgorici, jer kako kaže još jedan katastrofalan rezultat kao na lokalnim izborima u Budvi od 7 odsto bi dodatno poljuljao podršku Spajićeve partije kod građana, a u PES-u strahuju ta bi to izazvalo nove parlametarne izbore. Zbog ovakve situacije su ovoga puta svi u PES-u jednoglasno za nastup u nekoj većoj koaliciji kako bi time što više smanjili rizik od lošeg rezultata u Podgorici.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku