Evropski savez najavio samostalan nastup na izborima u Podgorici

post-img Evropski savez
autor-img 24kroz7 07.08.2024. 13:49

Evropski savez, kao ujedinjena politička snaga, nastupiće samostalno na predstojećim izborima u Podgorici, zahvaljujući visokom kvalitetu rada svojih odbornika i sve većoj podršci građanskih aktivista. Njihov izborni program fokusira se na unapređenje svih aspekata života u glavnom gradu, sa ciljem da Podgorica postane bolje i kvalitetnije mjesto za život, navodi se u saopštenju Evropskog saveza.

Evropski savez kao politička snaga nastala udruživanjem srodnih političkih subjekata i uglednih pojedinaca, te razumijevanja da je u okolnostima sa kojima se Crna Gora i Podgorica suočavaju udružen nastup najefikasniji put do trijumfa evropskih politickih snaga, na predstojećim izborima u Podgorici nastupiće samostalno.

Na sastancima izbornog štaba konstatovan je izuzetno kvalitetan rad odbornika Evropskog saveza (SD, SDP, LP) u podgoričkom Parlamentu, koji su se posebno izdvojili nivoom političke kulture, argumentovanim ukazivanjem na brojne probleme u funkcionisanju Glavnog grada i predlaganjem konkretnih rješenja u pravcu unapređenja položaja brojnih građana Podgorice.

Uostalom, odbornici Evropskog saveza bili su i inicijatori skraćenja mandata podgoričkog Parlamenta, kako bi se izaslo iz ogromne krize u funkcionisanju lokalne uprave koja ima veoma ozbiljne posljedice na brojne segmente u Podgorici.

Ideja ukrupnjavanja na političkoj sceni, odnosno formiranja nadstranačke progresivne političke platforme naišla je na veliku podršku nestranačkih intelektualaca i građanskih aktivista, koja iz dana u dan raste što ovaj savez čini jedinstvenom političkom ponudom na aktuelnoj političkoj sceni.

Formiranjem izbornog štaba donijeta je i odluka o započinjanju predizborne kampanje, koja će u Podgorici biti fokusirana na hitnu potrebu da grad postane čistiji, zeleniji, komunalno opremljeniji, saobraćajno sređeniji, kulturno bogatiji; da se unaprijede socijalni servisi i pruži adekvatna podrška ranjivim kategorijama; da se donosioci odluka bave dinamičnim razvojem grada, a ne ideološkim porivima i revizionizmom; da se poboljša efikasnost administracije koja mora biti istinski servis građana; da Podgorica ima bolje javno zdravstvo i obrazovanje; da se unaprijedi sportska infrastruktura, izgrade nova dječja igrališta i šetališta; da se njeguje staro i autentično podgoričko, odnosno titogradsko, a razvija novo i savremeno; da struka, znanje i iskustvo nadjačaju uskopartijske apetite; da se konstantno unapređuje poslovni ambijent, stimuliše preduzetništvo i razvija poljoprivreda; da se mladima gradski ambijent učini boljim za rad i za provod, a najstarijima pruže uslovi života koje zaslužuju; odnosno na ključni cilj, a to je da Podgorica bude bolje i kvalitetnije mjesto za život sugrađanki i sugrađana.

Na tom fonu se kreira i izborni program, koncipira medijska i terenska kampanja i priprema izborna lista, jer će Evropski savez u Podgorici ponuditi konkretan i realno ostvariv program, kao i ljude sa ličnim i profesionalnom integritetom koji će biti istinska garancija realizacije programa.

Podgorica će nakon 29. septembra biti grad za primjer, a Evropski savez, kao nadstranačka platforma koja želi da okupi što veći broj onih koji istinski žele dobro svim građanima Glavnog grada, će biti jedna od ključnih karika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u Podgorici nakon predstojećih izbora, zaključuje se u saopštenju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku