Funkcionerka PES-a omalovažavala Dan nezavisnosti, Spajić i njegova partija bez reakcije

post-img Jelena Raković/Facebook
autor-img 24kroz7 23.05.2024. 12:17

Jelena Raković, funkcionerka Pokreta Evropa sad (PES) i kandidatkinja za poslanicu na prethodnim parlamentarnim izborima, izazvala je buru nezadovoljstva objavom kontroverznog videa povodom 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore.

U videu, Raković koristi srpsku pjesmu i potcjenjivački natpis, što se doživljava kao pokušaj da se omalovaži jedan od najznačajnijih datuma u novijoj crnogorskoj istoriji.

Ovaj potez funkcionerke stranke koja se deklarativno zalaže za evropske vrijednosti i integracije, ne samo da je otkrio njene lične stavove prema Danu nezavisnosti, već je bacio i novo svjetlo na karakter i ideologiju Pokreta Evropa sad.

Do sada, iz ove partije nije stigla nijedna reakcija kojom bi se osudilo neprimjereno ponašanje Jelene Raković ili sankcionisalo njeno antidržavno djelovanje.

Odsustvo reakcije od strane lidera PES-a, uključujući Milojka Spajića, postavlja pitanje o stvarnim vrijednostima i ciljevima ove političke formacije. Mnogi se pitaju da li se radi o pojedinačnom incidentu ili o simptomu dubljih ideoloških neslaganja unutar stranke koja se predstavlja kao proevropska i modernizacijska snaga u Crnoj Gori.

Dok građani i javnost čekaju na odgovore i eventualne sankcije, incident sa Jelenom Raković nastavlja da izaziva polemike i potkopava povjerenje u dosljednost i iskrenost proklamovanih principa Pokreta Evropa sad.

Rasprava (1)
S
SezameOtvoriSe
23.05.2024.
Ja ne kapiram za sta je ovaj Pes, za koju opciju su oni, ko su ti ljudi, za sta su??
Odgovori

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku