GIZ podrška Crnoj Gori na putu ka EU integracijama

post-img Milojko Spajić i Peter Felten; Foto: Flickr Vlada Crne Gore
24kroz7 20.04.2024. 16:45

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Sastanku je prisustvovao i njemački ambasador Peter Felten. Glavna poruka sa sastanka je da je trenutak u EU integracijama previše važan da bi ga Crna Gora propustila, saopštili su iz kabineta predsjednika Vlade.

Regionalni direktor GIZ-a Daniel Bagvic istakao je važnost podrške Crnoj Gori u njenom impresivnom napretku u EU integracijama. U tom smislu podrška na ekspertskom nivou je izuzetno važna, a GIZ je spreman da je obezbijedi i za naredni period.

GIZ, sa iskustvom iz 50 godina postojanja, pruža ekspertsku podršku u različitim oblastima poput ekonomije, rada, energetike, životne sredine, mira i sigurnosti.

Tokom razgovora, predsjednik Vlade Spajić naglasio je ključnu ulogu kontinuirane ekspertske podrške u unapređenju administracije. Pored EU integracija, razgovarano je o važnosti razvoja energetike za diversifikaciju ekonomije, kao i o saradnji na zaštiti životne sredine i zelenoj tranziciji.

Istaknuta je mogućnost dodatne zajedničke aktivnosti u oblasti digitalne transformacije, kao i priključenja crnogorske ekonomije jedinstvenom evropskom tržištu, zaključuje se u saopštenju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku