GP URA: Sa Spajićevom Vladom vratio se obračun kriminalnih klanova

post-img Foto: Građanski pokret URA
autor-img 24KROZ7 27.09.2024. 20:07

Iz GP URA poručuju da je sadašnja bezbjednosna situacija gotovo ista kao prije političkih promjena 2020. godine kada je na ulicama buktio rat klanova.

Oni podsjećaju da je tokom trajanja 43. Vlade Dritana Abazovića velikim naporom i zalaganjem institucija spriječen obračun klanova, što je za rezultat imalo da tokom 2023. godine nismo imali nijedno ubistvo kao posljedicu obračuna kriminalnih organizacija.

– Sa druge strane, bezbjednosni sektor u proteklih godinu dana obilježile su svađe premijera sa ministrom unutrašnjih poslova, podnošenje krivične prijave od strane ministra Šaranovića protiv premijera Spajića zbog nezakonitog imenovanja direktora Uprave policije, otvoreni napadi ministra pravde na Specijalno policijsko odjeljenje, što je rezultiralo time da bezbjednosni sektor izgubi autoritet i integritet. Jasno je da se kriminalci osjećaju komotno u Crnoj Gori kada su na vlasti političari koji zakazuju sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost zbog učestalih protesta bivših radnika Košute, a ćute na očigledno jačanje kriminalnih grupa i njihov sukob na ulicama naših gradova – istakli su iz URE.

Oni zaključuju da predizborne parade dolaze na naplatu, jer su se činioci vlasti, kako kažu, bavili šminkanjem, a ne suštinskim problemima bezbjednosnog sektora, zbog čega danas i treba da podnesu ostavke.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku