Hot podnio ostavku na sve funkcije u PES-u: Partija krenula u pogrešnom smjeru

post-img Foto: Volim Podgoricu
autor-img 24KROZ7 14.08.2024. 11:59

Denis Hot, vršilac dužnosti direktora gradskog preduzeća “Čistoća”, dao je ostavku na sve partijske funkcije u Pokretu Evropa sad (PES). Kao razlog svoje odluke naveo je neozbiljnost u radu partije, dok se ranije žalio na nedostatak podrške koju je očekivao od stranke.

– Obavještavam vas da podnosim ostavku na sve partijske funkcije, kao i da više ne želim da budem član PES-a. Kao što i sami znate, neki od brojnih razloga su potpuna neozbiljnost u radu partije, nepoštovanje i necijenjenje ljudskih kvaliteta i moralnih vrijednosti njenih članova, odnosno, konkretno ličnog doprinosa i zalaganja u njenom radu i razvoju od samog početka. Visoko pozicioniranje ljudi sa sumnjivim diplomama i biografijama je praksa koja nije smjela biti dopuštena – naveo je Hot u saopštenju dostavljenom medijima.

On je istakao da je vjerovao i iskreno se zalagao za promjenu dosadašnjeg društvenog sistema u Crnoj Gori i stvaranje svjetlije i bolje budućnosti za sve ljude, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku i političku pripadnost.

– Nažalost, pojedinci su pokazali svoje pravo lice u periodu kada je partija doživjela svoj vrhunac, odnosno, kada su počeli da djeluju sa pozicije moći. Nesumnjivo je da je partija krenula u smjeru koji se kosi sa mojim životnim i političkim principima, te je izlazak iz iste bio logičan slijed događaja. Na samom kraju, srdačno vas pozdravljam i zahvaljujem se na saradnji, uz citat čuvenog Jovana Dučića: Čovjek koji nije hrabar ne može biti ni pošten, jer za poštenje su potrebne žrtve koje kukavica ne umije da podnese, a potrebna je i velikodušnost koju on ne može razumjeti – zaključuje Hot.

Ova odluka dolazi u trenutku kada je PES suočen s kritikama zbog navodnog favorizovanja pojedinaca sa upitnim kvalifikacijama i biografijama. Hotovo povlačenje moglo bi dodatno uzdrmati stranku koja je u posljednje vrijeme privukla značajnu pažnju javnosti upravo zbog ostavki više članova.

Hot se saopštenju se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i pozvao na hrabrost i poštenje u političkom djelovanju.

Rasprava (1)
r
raič
14.08.2024.

Ako Ibrahimović uđe u ovu koaliciju, ulazi u istoriju kao izdajnik CG.

Odgovori

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku