Izborna komisija Podgorice potvrdila 13 svih lista za lokalne izbore

post-img
autor-img 24KROZ7 07.09.2024. 09:00

Izborna komisija Glavnog grada Podgorice potvrdila je svih 13 lista prijavljenih za učešće na predstojećim lokalnim izborima u glavnom gradu Crne Gore. Ove liste uključuju širok spektar političkih opcija i koalicija, koje će se takmičiti za mjesta u Skupštini Glavnog grada.

Redoslijed izbornih lista na glasačkom listiću i na zbirnoj izbornoj listi biće utvrđen sjutra, kada će se u zgradi lokalnog parlamenta, u multimedijalnoj sali, održati žrijebanje. Prema najavi Izborne komisije, žrijebanje će početi u subotu, 9. septembra 2024. godine, u 11 sati.

Među prijavljenim listama su koalicija Pokreta Evropa sad i Demokratske Crne Gore, kao i koalicija “Za Budućnost Podgorice”, koju čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Socijalistička narodna partija, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija, Slobodna Crna Gora i Prava Crna Gora.

Takođe, u izbornoj trci su koalicija “Za bolju Podgoricu Jakov Milatović”, koju čine Pokret za Podgoricu, Građanski pokret URA i Pokret za promjene, zatim Demokratska partija socijalista (DPS), Bošnjačka stranka, Stranka evropskog progresa Duška Markovića, Evropski savez, Pokret Preokret, Pokret Naprijed Vuka Kadića, Podgorička lista Andreja Milovića, Crnogorska građanska akcija, Crnogorska evropska partija i Pokret podstanara Podgorica.

Ovi izbori, koji će biti održani 29. septembra 2024. godine, obećavaju da će donijeti dinamičnu i raznovrsnu političku borbu u Podgorici, uz učešće velikog broja političkih subjekata sa različitim programima i vizijama za budućnost glavnog grada.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku