Iznevjerili birače, Crkvu i saradnike: Vlast koja ne zna za čije interese radi!

post-img Spajić, Mandić, Ivanović, Krvavac
A.R. 24.05.2024. 09:25

Nakon posljednjih parlamentarnih izbora, mnogi građani Crne Gore su se ponadali da će dolaskom na vlast 44. Vlade Milojka Spajića konačno zemlja zakoračiti u stabilnost i prosperitet. Međutim, nakon svega osam mjeseci, od toga skoro da nema ništa. Brojne afere, neopravdani troškovi, trzavice u vladajućoj koaliciji, pa sve do jučerašnjeg glasanja za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici obilježili su vlast Vlade Milojka Spajića.

Umjesto ekonomije, rasta životnog standarda i svega onog što je u predizbornoj kampanji obećavano, danas ponovo imamo podjele i svađe, a loše diplomatsko djelovanje je učinilo to da skoro da ne postoji zemlja u regionu sa kojom Crna Gora nije stvorila problem i urušila odlično izgrađen dobrosusjedski odnos sa svim komšijama.

Kap koja je, po svemu sudeći, prelila čašu, desila se juče, kada je Crna Gora glasala za usvajanje rezolucije kojom se 11. jun proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici, čime je iziritirala značajan dio građana koji se izjašnjavaju kao Srbi, a koji su dominantno glasali za većinu Spajić – Mandić, bilo da je riječ o glasaču Pokreta Evropa sad, Koaliciji Za budućnost Crne Gore, Demokratskoj Crnoi Gori ili Socijalističkoj narodnoj partiji. Na ovaj način, za samo osam mjeseci skoro da ne postoji neka od pomenutih grupacija čije biračko tijelo nije iznevjereno, bilo da se radi o ideološkim, kadrovskim, političkim ili nekim drugim pitanjima.

Sudeći po reakcijama, posebno na društvenim mrežama, građani za ovakvo stanje najviše krive premijera Milojka Spajića, predsjednika Skupštine Andriju Mandića, ministra vanjskih poslovsla Filipa Ivanovića, pa čak i šefa Kabineta predsjednika Vlade Branka Krvavca.

Da li će neko od njih u narednim danima poslušati glas svog biračkog tijela i podnijeti ostavku, ostaje da se vidi. Portal 24kroz7 saznaje iz pouzdanih izvora bliskih PES-u i koaliciji ZBCG da raste broj funkcionera koji zahtijevaju odgovornost i jasne reakcije svojih lidera zbog trenutne politike.

Izdvajamo neke od komentara na društvenim mrežama:

Rasprava (3)
S
Stari
24.05.2024.

Za lični interes pogotovo Spajić procenat od svega putevi...

Odgovori
M
Masimilijan
24.05.2024.

Nikakve principe ove ljudi nemaju

Odgovori
S
SirijusBlek
24.05.2024.

Mandicu foteljasu nikakvi

Odgovori

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku