Janković: Dragaš je najbolji primjer zloupotreba i partijskog zapošljavanja, potpisuje tuđa saopštenja pozajmljujući ime i sliku

post-img Slavko Šole Janković, član Predsjedništva Građanskog pokreta URA i predsjednik cetinjske URE
24kroz7 23.04.2024. 16:12

Nakon današnjeg saopštenja Pokreta Evropa sad, koje potpisuje član predsjedništva Tihomir Dragaš, a povodom izvještaj Stejt departmenta za 2023. godinu, reagovao je član predsjedništva Građanskog pokreta URA Slavko Šole Janković.

Reagovanje prenosimo integralno.

– Kada neko kao Tihomir Dragaš iz PES-a, koji zbog hiljadu eura veće plate napusti Parlament, navodno zbog privatnog biznisa, a u suštini da bi prešao u “To Montenegro”, potpisuje saopštenja koja drugi pišu pozamljujući svoje ime i sliku, u TV emisijama biva manji od makovog zrna, a iza kuloara priča svašta za svoje partijske kolege, onda znate da takvi ljudi ni ne zaslužuju poseban komenatar. Ipak, radi javnosti koja nije ni imala priliku da upozna pravog Dragaša, kao i njegova djela, važno je istaći sljedeće:

Izvještaj Stejt Dipartmenta na koji se Dragaš poziva jasno ukazuje na nekoliko važnih činjenica koji su afirmativne za 43. Vladu, a to su uspjesi u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije kao posljedica promjena u tužilaštvu i policiji, kao i održavanje tri izborna procesa tokom 2023. godine koji su sprovedeni na najbolji mogući način, do sada neviđen u Crnoj Gori. Konstatuje se da su konačno procesuirani visoki zvaničnici osumnjičeni za korupciju i da je preduzeto više značajnih akcija. Takođe, oko ekonomije ne treba trošiti riječi. Da je Dragaš ostao u Parlamentu umjesto što je pobjegao, znao bi da o blokadi koju pominje, ne odlučuje Vlada, koja je radila “kao violina”, već Parlament koji je bio zatvoren više od godinu dana. Za to se obratite vašim sadašnjim partnerima iz vlasti. To što je bilo do Vlade sprovedeno je brzo, efikasno i u korist građana, što potvrđuju i Vaše kolege, kao na primjer, ministar finansija Vuković, koji za razliku od vas govori istinu – kazao je Janković.

– Međutim, s obzirom na to da je Dragaš čovjek od zadatka, koji priča iz tuđe glave, najčešće one koju nose Sreten Kankaraš i Vlade Bojović, ne čudi što nije htio objektivno da sagleda situaciju. Kad je riječ o navodnim zloupotrebama koje Dragaš pominje, vezanim za imenovanja Vlade, podsjetiću na par istina o novoj većini.

Pet mjeseci se trudite da pronađete neku zloupotrebu bivšeg kabineta premijera i do sada nijeste uspjeli. Kada vam to nije pošlo za rukom, ipak ste, da bi zadovoljili svoje finansijere i one zbog kojih ste tu, stali rame uz rame sa Lazovićem, Ubovićem, Mijajlovićem i krenuli sa medijskim spinovima. Za razliku od njih, nijeste još podnijeli prijave, vjerovatno jer za to nemate hrabrosti. Pozivamo vas da to učinite kako bi i nama dali prostor da preduzmemo kontramjere – naveo je Janković.

– Pritom, zaboravili ste da ste već imali nekoliko zapošljavanja. Ne idite dalje od sebe. Kakve Vi veze imate sa avijacijom, osim što ste se nekad vozili avionom? Objasnite to građanima.

Priznajte da zajedno sa ujakom Kankarašem kadrujete po Crnoj Gori, da su vam na premijerskom satu kojeg sada izbjegavate, taksativno pomenuti brojni slučajevi intervencija pri zapošljavanju. Izvolite 9. maja u Skupštinu da čujete još ponešto o vašim vezama sa kriminalnim krugovima, iako ste se umirili nakon što smo to javno najavili – istakao je Janković.

– Kad je riječ o istinama, sjetite se da ste govorili da će Crna Gora da bankrotira, prvo u junu, pa u septembru, pa u oktobru 2023. godine. Spisak laži koje ste Vi i Vaša partija izgovorili ne mogu stati u jedno saopštenje. Za to treba napisati knjigu i to u tomovima. U krajnjem, koliko pričate istinu, pokazuje najsvježiji slučaj kada ste se hvalili uspjesima i rezultatima To Montenegra u 2023, a imenovani ste 29. decembra 2023. godine. Dajemo Vam prijateljski savjet da se manete uloge Zdravka Krivokapića, koji se samo aktivira kada PES nema koga da nađe da kaže nešto protiv URE. Sačuvajte svoje dostojanstvo, možda Vam zatreba nekad kad ne budete na vlasti – kazao je Janković.

– I na kraju, znate da se mi često ne slažemo sa stavovima Vašeg bivšeg partijskog kolege Andreja Milovića, kojeg ste takođe izdali, ali Vas gospodine Dragaš, niko bolje od njega nije opisao. Na tome mu svaka čast! Pogodio je u metu! Važno je da je makar neko iz tog zajedničkog PES-a, prije nego ste se raspali, znao dobro ko je i kakav je zapravo Tihomir Dragaš. Ako ovako nastavite sigurno će svi članovi PES-a konstatovati isto. U tome im baš pomažete – zaključuje Janković.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku