Jovanović: Razgovori sa NSD i DPS neophodni za konstituisanje vlasti

post-img Nikola Jovanović – Foto: Opština Budva
Izvor: Vijesti 10.07.2024. 08:40

Nikola Jovanović, nosilac liste “Budva naš grad”, najavljuje pozive za političke konsultacije sa strankama poput NSD i DPS radi formiranja nove vlasti u Budvi, uključujući čak i one koji nisu prešli cenzus. Ova inkluzivna inicijativa naglašava važnost uvažavanja različitih političkih stavova radi postizanja zajedničkog dogovora o budućnosti grada.

.Jovanović najavio je na TV Vijesti da će u narednom periodu pozvati sve političke aktere, uključujući i one sa kojima je prvobitno bilo najavljeno da neće sarađivati, na političke konsultacije u vezi sa formiranjem nove vlasti u Budvi.

– S obzirom da smo u protekloj nedjelji najavili da ovu nedjelju počinjemo sa nekim neočekivanim stavom, ovom prilikom želim da saopštim ekskluzivu, a to je da ćemo u tim razgovorima pozvati i političke činioce sa kojima smo rekli da nećemo konstituisati vlast, a to su Nova srpska demokratija (NSD), Demokratska partija socijalista (DPS), ali i drugi politički činioci, čak i oni koji nisu prešli cenzus, jer svi koji su učestvovali u izborima imaju šta da ponude i da daju viđenje kako vlast treba da se konstituiše – rekao je Jovanović.

Jovanović je naglasio da će nosilac liste “Za budućnost Budve” Mladen Mikijelj (NSD) imati prednost u tim razgovorima.

Na konstataciju voditeljke da pozivaju “ljute neprijatelje” iz predizborne kampanje da pregovaraju o formiranju nove vlasti, Jovanović je odgovorio: “Tako je.”

Takođe, Jovanović je istakao da će i DPS biti pozvan na razgovore, jer je za njih glasao respektabilan broj građana, osvojivši sedam mandata, tri više nego NSD, te da žele čuti njihov stav i razmišljanje.

Ovaj potez predstavlja značajan korak ka inkluzivnijem i širem dijalogu među političkim akterima u Budvi, što bi moglo doprineti stabilnijoj i reprezentativnijoj vlasti u ovom gradu. Jovanovićeva izjava izazvala je različite reakcije među političkim analitičarima i građanima, a ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati.

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku