Kabinet Premijera: Milović neizručenje Čamgoza želi da prikrije lažnim aferama

post-img Milojko Spajić i Andrej Milović
autor-img 24kroz7 08.08.2024. 19:12

Netačni su navodi bivšeg ministra pravde Andreja Milovića da predsjednik Vlade Milojko Spajić pokušava da spriječi izručenje Do Kvona Sjedinjenim Američkim Državama, poručili su iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

– Jedino logično objašnjenje koje se nameće je da je Milović neizručenje vođe turskog ogranka kavačkog klana Binalija Čamgoza matičnoj zemlji – želio da prikrije lažnim aferama kojih se naprasno sjetio poslije opravdane smjene – navodi se u reagovanju na objavu bivšeg ministra pravde na društvenoj mreži X.

Milović: Spajić i njegov prijatelj Rodić pokušavaju da zaustave izručenje Do Kwona Sjedninjenim Američkim Državama

Iz Kabineta premijera Spajića kazali su da su neistinite i tvrdnje Milovića da je predsjednik Vlade blizak prijatelj sa Goranom Rodićem, advokatom Do Kvona.

– Ističemo da je na sudovima da donesu odluku o tome gdje će biti izručen Do Kvon, a interes premijera Spajića je da što prije bude razriješena afera montirana uoči prethodnih parlamentarnih izbora, kreirana u cilju njegove lične diskreditacije – navodi se u saopštenju.

Oni su podsjetili da je premijer u svojstvu građanina, dao izjavu SDT-u povodom slučaja Do Kvon i da je više puta pozvao nadležne da se razjasne svi aspekti te montirane afere.

– Budući da je po svemu sudeći ovo pokušaj da se napiše drugi čin sada već čuvene afere, ali i da je ‘napad na premijera’ postao omiljeni politički sport u Crnoj Gori – najdobronamjernije savjetujemo da se predizborni programi budućih pretendenata na mjesto gradonačelnika Glavnog grada, njihovih lista i koalicija (bivših i sadašnjih funkcionera: Medojević, Milović, Abazović, Milatović) fokusiraju na program koji nude građanima, a manje na izmišljene afere i teorije zavjere koje služe da pokriju njihove bravure u stilu Maradone.

Pozivanjem da će se istina tek utvrditi u SAD, a ne u Crnoj Gori – gospodin Milović jasno pokazuje koliko (ne) vjeruje institucijama (SDT, VDT i SPO)”, zaključuje se u saopštenju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku