Kadić: Neposredan izbor gradonačelnika ključ za povratak upravljanja građanima

post-img Vuk kadić
autor-img 24KROZ7 16.09.2024. 10:04

Lista broj 2 „Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu“ se zalaže za neposredan izbor gradonačelnika. Smatramo da ćemo na taj način vratiti upravljanje gradom građanima i da će tako izabrani gradonačelnik imati i legitimitet i suverenitet da se odupre, prije svega, različitim stranačkim pritiscima, saopštio je nosilac liste Vuk Kadić.

– Po nama sa liste „Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu“, ovo je najdemoratskiji način izbora jer isključuje mogućnost političke trgovine ili dilova između političkih partija čemu smo danas svi zajedno svjedoci – kazao je Kadić.

Kadić smatra da bi građani u slučaju direktnog izbora znali ko je kandidat i odlučivali bi na osnovu konkretnih planova za razvoj grada.

– Ovakav način izbora bi povećao odgovornost izabranog gradonačelnika prema građanima, jer bi on/ona direktno odgovarao za svoje odluke pred onima koji su ga izabrali – rekao je Kadić.

Prema njegovim riječima većina evropskih metropola praktikuje direktan izbor gradonačelnika, što se pokazalo kao uspješan model koji doprinosi stabilnosti i efikasnosti lokalne uprave.

– Podgorica, kao glavni grad Crne Gore, treba da slijedi ovaj primjer kako bi se osigurala moderna, efikasna i demokratska uprava koja reflektuje volju njenih građana. Zbog toga, pozivamo sve sugrađane da izađu na izbore 29. septembra i svojim glasom podrže listu broj dva – DR Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu -zaključio je on.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku