Kaluđerović: URA će dolaskom na vlast zaštiti ambijentalno i kulturno nasljeđe Budve i sačuvati što se još uvijek sačuvati može

post-img Tamara Kaluđerović – Foto: Građanski pokret URA
24kroz7 15.05.2024. 11:35

Kandidatkinja za odbornicu liste „URA – dr Dritan Abazović – Drugačije” Tamara Kaluđerović,  kazala je danas da će ta partija u Budve sačuvati što se još uvijek sačuvati može.

– Zaštitićemo ambijentalno i kulturno nasljeđe Budve, ostrvo Sveti Nikola, Sveti Stefan, Miločerski Park, plažu Mogren, Stari Grad i ostala prirodna i kulturna blaga Budve koja su godinama zahvaljujući neodgovornim vlastima meta i teren pohlepnim investitorima za nelegalnu gradnju i devastaciju –  dodaje Kaluđeerović.

Kaluđerovićeva ističe da “kraljica Mediterana” zaslužuje oplemenjeni prostor i da će URA po dolasku na vlast izraditi plan uređenja slobodnih površina, dvorišta, bašti, vrtova i fontana. Ona dodaje i da će osnažiti saradnju lokalne samouprave, nevladinih organizacija i ekoloških aktivista radi sufinansiranja projekata i programa iz oblasti zelene agende, kao i zajedničkog apliciranja ka EU fondovima.

– Budva kao jedna od najtraženijih turističkih destinacija u regionu pravi velike propuste u nedostatku i zanemarivanju gradske čistoće, pogotovo tokom trajanja ljetnjih mjeseci kada u gradu boravi veliki broj turista, što se vidno primjećuje duž obalnih i šetališnih staza, plaža i na samim ulicama grada. Takva slika Budve i njenih plaža ne ostavlja lijep utisak kao poželjnom mjestu za odmor i relaksaciju i to je nešto na čemu mora raditi buduća vlast – poručila je Kaluđerović.

–  Iniciraćemo formiranje zelene patrole, u saradnji sa NVO i ekološkim aktivistima, koja bi svakodnevno ukazivala na sve propuste i slabosti koje se tiču zanemarivanja gradske čistoće, zaključuje kandidatkinja Kaluđerović.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku