Klikovac: Demokrate zapošljavaju svoje aktiviste u Službi za zajedničke poslove Glavnog grada

post-img Foto: Andrija Klikovac
autor-img 24KROZ7 02.09.2024. 12:14

Šef Kluba odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac, izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama objavom koja otkriva novi skandal vezan za zapošljavanje u Službi za zajedničke poslove Glavnog grada. U svojoj objavi na društvenoj mreži Iks, Klikovac je iznio ozbiljne optužbe protiv trenutnog sistema zapošljavanja, ukazujući na namjernu manipulaciju sistematizacijom radnih mjesta u ovoj ključnoj gradskoj službi.

Klikovac je naveo da je prije pola godine izvršena izmjena sistematizacije radnih mjesta, pri čemu je za jedno radno mjesto predviđeno čak šest radnih mjesta, a zatim je “kupljeno šest stolica za ta nova radna mjesta”.

– Ova praksa pokazuje jasnu namjeru da se ispunjavaju obećanja data partijskim aktivistima iz kampanje 2022. godine – ističe Klikovac. On je dodao da se sistematizacija mijenja svakih nekoliko mjeseci kako bi se prilagodila novim radnim mjestima za osobe sa kupljenim diplomama, čime se ne samo krši etika, već i zakoni o zapošljavanju.

Klikovac je posebno naglasio da, i pored očiglednih nepravilnosti, tužilac Novović “i dalje drži zatvorene oči,” što, prema njegovim riječima, dodatno doprinosi opštem nepoštovanju zakona i pravde.

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku