Knežević: Spajić da održi javno datu riječ, rezolucija o genocidu u Jasenovcu do petka

post-img foto: Milan Knežević
24kroz7 10.05.2024. 11:56

Pošto je premijer Milojko Spajić juče pred čitavom crnogorskom javnošću saopštio da će podnijeti Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, javno ga pozivam da dostavi predlog Rezolucije o genocidu do sljedećeg petka kako bi po skraćenoj proceduri u Skupštini osudili genocid nad srpskim, jevrejskim i romskim narodom u Jasenovcu – poručio je lider i poslanik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

On smatra da je sasvim dovoljno vremena da se rezolucija o genocidu u Jasenovcu zvanično formalizuje.

– Obzirom da za genocid u Jasenovcu nije potrebno raditi nikakva dodatna istraživanja, konsultovati eksperte, da su brojke od najmanje 700 000 ubijenih Srba, Jevreja i Roma istinite, neumoljive i užasavajuće. Posebno želim da naglasim da neću prihvatiti nikakve sintkasičke vratolomije i namjeru da se genocid u Jasenovcu odjednom pretvori u prisilno plivanje u Savi i slučajna vješanja na vrbama. Previše je naših mrtvih pod zemljom da bismo im svaki dan prevrtali kosti rezolucijama za jednokratnu upotrebu – istakao je Knežević.

– Spajiću da održi javno datu riječ i  pokaže kako ima isti odnos i prema stradanju srpskog naroda, tako što će dostaviti Skupštini predlog Rezolucije o GENOCIDU, a ne o zločinu u Jasenovcu. Volio bih da griješim, i Bog mi je svjedok za to, ali se plašim da premijer Spajić ipak neće podnijeti Rezoluciju o genocidu, a ja ga preklinjem da to učini, ne zbog mene, nego zbog srpskog naroda bez čije podrške ni Jakov Milatović ni on ne bi postali to što jesu – zaključio je Knežević.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku