Knežević: Spajić da smijeni ministre BS-a ako ne napuste koaliciju sa DPS-om

post-img Knežević, Foto: Boris Pejović
IZVOR: RTCG 08.09.2024. 12:42

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević izrazio je svoje nezadovoljstvo prisustvom Bošnjačke stranke (BS) u aktuelnoj Vladi Crne Gore, sve dok ta stranka ne preispita i ne raskine svoj odnos sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) u Bijelom Polju.

Knežević je kazao da je bio protiv ulaska BS -a u Vladu, insistirajući na tome da je neophodno da se ta stranka jasno distancira od koalicije sa DPS-om na lokalnom nivou.

– Oni su saopštili da će do kraja godine napustiti koaliciju sa DPS-om u Bijelom Polju. Ukoliko to ne urade, premijer Spajić ima obavezu da inicira smjenu ministara iz Bošnjačke stranke – izjavio je Knežević, jasno stavljajući do znanja da očekuje konkretne poteze i od Bošnjačke stranke i od premijera Spajića.

Prema riječima Kneževića, sada ostaje da se vidi hoće li BS održati datu riječ i prekinuti saradnju sa DPS-om, kao i da li će premijer Spajić reagovati u slučaju da do toga ne dođe. On je dodao da u aktuelnoj Vladi po prvi put nekome smeta prisustvo Srba, Bošnjaka i Albanaca, te da je problem što su u koaliciji sa Spajićem, dok bi, kako kaže, situacija bila drugačija da je na čelu Vlade Dritan Abazović ili Jakov Milatović.

Ova situacija dodatno komplikuje političku dinamiku u Crnoj Gori, gdje se često prepliću interesi različitih etničkih i političkih grupa, a odnosi između partija na nacionalnom i lokalnom nivou igraju ključnu ulogu u stabilnosti Vlade.

Kneževićev ultimatum prema Bošnjačkoj stranci stavlja dodatni pritisak na premijera Spajića, koji će morati da balansira između različitih političkih zahtjeva, kako bi očuvao koheziju u svojoj Vladi.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku