Književno – muzičko veče „Čarolija poezije i tradicionalne muzike“

post-img Književno – muzičko veče „Čarolija poezije i tradicionalne muzike“
autor-img 24KROZ7 03.09.2024. 11:55

U srijedu, 4. septembra, Njegošev park u Podgorici postat će epicentar kulturnih događanja kroz književno-muzičko veče nazvano „Čarolija poezije i tradicionalne muzike“. Ova posebna manifestacija, koja počinje u 20 sati, ujedinjuje tri istaknuta umetnika iz Hrvatske: poznatog pjesnika Ivana Hercega, world music divu Dunju Knebl i talentovanu kantautorku Ninu Romić.

Ivan Herceg, rođeni Krapinčanin, značajan je hrvatski pjesnik i urednik. Njegova bogata bibliografija uključuje nagrađivana djela kao što su „Naša druga imena“, „Noć na asfaltu“ i „Kad će doći Babilon“. Herceg je priznati učesnik međunarodnih pjesničkih festivala i njegov rad je prevođen na više od petnaest jezika. Svojim prisustvom u Podgorici, Herceg donosi jedinstvenu poeziju koja oslikava bogatstvo i kompleksnost savremene hrvatske književnosti.

Nina Romić, koja je postala prepoznatljiva na hrvatskoj muzičkoj sceni zahvaljujući albumima poput „Daljine“ i „Ptice“, svojim emotivnim vokalom i inovativnim pristupom kantautorskoj muzici oduševljava publiku širom regiona. Njena najnovija izdanja, uključujući album „Jezero“, nastavak su njenog uspješnog putovanja u muzičkoj karijeri i istraživanju osobnih i umetničkih granica.

Uz Ninu Romić, publiku će oduševiti i Dunja Knebl, istaknuta muzičarka koja je kroz svoju karijeru posvetila mnogo pažnje očuvanju i interpretaciji tradicionalne hrvatske muzike. Poznata po svom jedinstvenom pristupu i bogatom repertoaru koji obuhvata pesme iz raznih kulturnih sredina, Knebl će doneti elemente tradicionalne muzike koji će se savršeno uklopiti u večernji program.

Veče će moderirati Valentina Knežević, urednica književnog programa KIC-a, koja će dodatno doprineti kvalitetu i organizaciji događaja.

Ovaj kulturni događaj dio je manifestacije „Podgoričko kulturno ljeto“, koju organizuju KIC „Budo Tomović“ i Sekretarijat za kulturu Glavnog grada u saradnji sa Hrvatskim društvom pisaca. Publika će imati priliku da uživa u spajanju poezije i muzike na jedinstvenoj lokaciji Njegoševog parka, uživajući u talentima umjetnika koji dolaze iz različitih oblasti i sfera umjetnosti.

Ulaz na ovu kulturnu poslasticu je slobodan, a svi ljubitelji umjetnosti su pozvani da se pridruže ovom nezaboravnom večernjem događaju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku