Koalicija „Evropa sad-Demokrate-Još jače-prof. dr Saša Mujović“ započela razgovore sa građanima Podgorice

post-img Foto: Koalicija “Evropa sad-Demokrate-Još jače-prof. dr Saša Mujović”
autor-img 24KROZ7 13.09.2024. 12:08

Koalicija „Evropa sad-Demokrate-Još jače-prof. dr Saša Mujović“ otpočela je razgovore sa građanima Podgorice, s posebnim fokusom na Lješansku nahiju. Lideri koalicije, uključujući nosioca liste prof. dr Sašu Mujovića, predsjednika Pokreta Evropa sad Milojka Spajića, predsjednika Demokrata Aleksu Bečića, potpredsjednicu Pokreta Evropa sad i aktuelnu gradonačelnicu Oliveru Injac, te kandidata za odbornika i portparola Demokrata Mitra Paunovića, sastali su se s građanima u Barutani i razgovarali o razvoju i problemima tog područja.

Prof. dr Saša Mujović istakao je da nijedan dio Podgorice ne smije biti zanemaren.

– Nijedan dio Podgorice ne smije biti periferija; svi dijelovi grada su dragocjeni resursi koji trebaju služiti daljem razvoju Glavnog grada – rekao je Mujović. On je naglasio da će se raditi na hitnom rješavanju osnovnih životnih potreba, uključujući poboljšanje vodosnabdijevanja u gornjem dijelu Lješanske nahije i pružanje pomoći poljoprivrednicima u pisanju projekata. Posebnu pažnju će posvetiti razvoju turizma i infrastrukturnim projektima, ističući značaj dobrih puteva za ekonomski napredak.

Aleksa Bečić je govorio o važnosti nadolazećih izbora, naglašavajući da su oni prilika da se nastavi borba za poboljšanje života svih građana.

– Ovo je još jedan izazov koji moramo zajedno da istrčimo,“ rekao je Bečić, dodajući da su prethodne vlasti pokušale da potkopaju rad trenutne vlade, ali da su postignuti značajni rezultati. „Crna Gora nije bankrotirala, imamo najveći BDP i značajno poboljšanje životnog standarda – dodao je Bečić, ističući da će se boriti protiv kriminala i unaprijediti standard građana.

Milojko Spajić je istakao da trenutna Vlada koristi sve propuštene šanse za poboljšanje životnog standarda kroz povećanje plata i penzija.

– Da bismo ostali na razvojnom putu, moramo izgraditi prijeko potrebnu infrastrukturu – rekao je Spajić. On je naglasio da prethodne vlasti nisu radile u interesu cijele države, te da će se nova vlast posvetiti ravnomjernom razvoju svih dijelova Crne Gore.

Aktuelna gradonačelnica Olivera Injac govorila je o izazovima s kojima se gradska uprava suočavala, naglašavajući uspjehe uprkos opstrukcijama.

– Izazivali su izbore da nas prekinu u realizaciji projekata, ali ćemo do 29. septembra uraditi više nego što su prethodne uprave uradile za cijeli mandat – istakla je Injac.

Kandidat za odbornika Mitar Paunović osvrnuo se na nepopulističke pristupe i naglasio da će koalicija nastaviti da se bori za stabilnost i rezultate.

– Ova lista nije izazvala izbore, već je radila sve da ih izbjegne jer su stabilnost i rezultati ključni za Podgoricu i Crnu Goru – rekao je Paunović. On je istakao da su mladi izabrali životni standard, borbu protiv kriminala i vladavinu prava kao ključne teme.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku