Konatar: Da vam pomognem ako ste se pitali, odakle iskoči Bešić da komentariše političku situaciju i brani Spajića

post-img Miloš Bešić, Vlade Bojović i Sreten Kankaraš
autor-img 24kroz7 26.07.2024. 08:28

Poslanik Građanskog pokreta URA u Skupštini Crne Gore Miloš Konatar, izazvao je pažnju javnosti svojom objavom na mreži Iks, na kojoj je objavio fotografiju za koju tvrdi da se na njoj nalaze prof. dr Miloš Bešić sa FPN-a Beograd i analitičar, Vlade Bojović, izvršni direktor Pokreta Evropa sad i Sreten Kankaraš, koji slovi za bitnu kariku u kadriranju u 44. Vladi Crne Gore.

– Ovaj lijevo je profesor koji radi za platu – Miloš Bešić. Ovaj desno sa kosom je Vlade Bojović – direktor PESa, a ovaj ćelavi skroz desno je UJAK. Eto, da vam pomognem, ako ste se pitali odakle iskoči Bešić da komentariše političkuiu situaciju i brani Spajića – napisao je Konatar na Iksu.

Objava je izazvala mnoštvo reakcija na društvenim mrežama, gdje su neki korisnici pohvalili njegovu otvorenost i iskrenost, drugi su kritikovali način na koji je predstavio informacije, smatrajući ga neprofesionalnim i nepotrebno provokativnim.

prof. dr Miloš Bešić, poznat je u Crnoj Gori po svojim analizama i komentarima političke scene, dok je Vlade Bojović, kao direktor Pokreta Evropa sad (PES), značajna figura u političkom životu Crne Gore. Ujak, čije ime nije direktno pomenuto, očigledno ima neku vezu sa trenutnim političkim dešavanjima, što je Konatar želio da naglasi svojom objavom.

Potsjećamo, profesor Bešić je juče za portal RTCG izjavio da rekonstrukcija Vlade Crne Gore obezbjeđuje stabilnost iste, pritom je istakao, komentarišući izjavu predsjednika Jakova Milatovića da imamo podjelu na dva politička bloka, da bi bilo zanimljivo da znamo da li bloku u kojem se Milatović pronalazi pripada Demokratska partija socijalista.

– Rekao je da jedan blok čini srpska nacionalistička struktura i rekao je da je to oličeno u aktuelnoj vlasti. Tako on percipira ovu vlast što je vrlo zanimljivo i neprihvatljivo. Ali ono što je još zanimljivije je da on priča o alternativnom, umjerenom bloku. Negdje pretpostavljam da se on identifikuje u tom bloku i baš me zanima ko je u tom bloku. Ako su PES i stranke sa srpskim predznakom i sve manjinske stranke u tom nacionalističkom bloku, pitanje je ko je u tom umjerenom bloku. Potpuno je nejasno ko čini taj blok. Da li tu spada DPS, jer ako nije DPS, u taj blok spada samo URA – stoji u izjavi profesora Bešića za portal RTCG.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku