Konatar: Mandić je politička kukavica; Adžić: PES pokušava da se predstavi kao žrtva

post-img Foto: Skupstina Crne Gore YT (PrtSc)
autor-img 24kroz7 31.07.2024. 13:53

U parlamentu je počela Deveta sjednice Prvog redovnog proljećnjeg zasijedanja. Sjednicu je predsjednik Andrija Mandić zakazao sa naznakom da će dnevni red biti saopšten tek na njenom početku.

Poslanici su na početku sjednice proceduralno raspravljalio o jučerašnjem danu kada je otkazan Premijerski sat. Svi su uglavnom ponovili ono što su saopštili i juče nakon što je otkazana sjednica na kojoj je trebalo da premijer Spajić odgovara na pitanja.

Predsjednik poslaničkog kluba Građanskog pokreta (GP) URA, Miloš Konatar, i poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša oštro su kritikovali predsjednika Skupštine, Andriju Mandića. Naime, Konatar je optužio Mandića za „politički kukavičluk“ i ružno ponašanje tokom rada na Odboru.

Mugoša je, s druge strane, izrazio razočaranje što je Mandić optužio kolege iz Odbora za ekonomiju, finansije i budžet zbog navodnog samoreklamiranja. On je posebno istakao da nije očekivao takvu vrstu ponašanja od predsjednika Skupštine, s obzirom na njegovu funkciju i odgovornost.

U međuvremenu, Filip Adžić iz GP URA upozorio je da Partija Evropa sad (PES) pokušava da se predstavi kao žrtva, i najavio da će učiniti sve da to spriječi.

U Skupštini su obavljene i nove izborne aktivnosti. Dragan Bojović iz Demokratske narodne partije (DNP) izabran je za predsjednika Zakonodavnog odbora, dok je njegov stranački kolega Vladislav Bojović postao predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i korupciju. Jelena Kljajević iz DNP-a imenovana je kao članica Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

Bojović je takođe izabran za člana Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, kao i Odbora za antikorupciju. Kljajević će, osim toga, biti članica Odbora za zdravstvo i Administrativnog odbora. Poslanici Nove srpske demokratije (NSD) Marko Kovačević i Jasmin Ćorović, kao i poslanici iz BS, izabrani su za članove Odbora za antikorupciju.

Dok se ovo dešavalo, Mandić je dao pauzu u radu skupštinskih odbora, dok se ne završi njihova reorganizacija. Predsjednik Skupštine najavio je da će na početku narednog zasjedanja glasati za nove članove odbora.

U okviru ovih političkih previranja, šef kluba poslanika PES-a, Vasilije Čarapić, izrazio je nezadovoljstvo zbog nivoa političke neukulture u parlamentu, te je najavio proceduralne reakcije svoje stranke na aktuelne događaje.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku