Konatar: Spajić je u Crnoj Gori, nedolaženje na Premijerski sat mjera političkog kukavičluka

post-img Miloš Konatar – Foto; Građanski pokret URA
autor-img 24kroz7 29.06.2024. 19:12

Šef kluba poslanika Građanskog pokreta URA, Miloš Konatar, izjavio je da je premijer Milojko Spajić pokazao politički kukavičluk izbjegavanjem prisustva na Premijerskom satu, uprkos činjenici da se trenutno nalazi u Crnoj Gori. Konatar je ovu tvrdnju iznio na konferenciji za medije u Skupštini Crne Gore, nakon što je dobio obavještenje da Spajić neće prisustvovati Premijerskom satu zbog posjete Briselu.

– Trenutno se nalazi u Crnoj Gori, a obaviješteni smo da zbog posjete Briselu nece biti na Premijerskom satu – kazao je Konatar, ističući da su poslanici na kolegijumu dobili informaciju da je premijer sinoć bio u Podgorici.

Konatar je naglasio da je dogovor na kolegijumu bio da predsjednik Skupštine otvori sjednicu u zakazano vrijeme, te da će poslanici, ne samo iz opozicije, biti u sali i čekati premijera Spajića, iako je najavljeno da neće doći.

–  Smatram da je izlaz iz ovog ‘galimatijasa’ organizovanje novih izbora – rekao je Konatar. Na pitanje ko je iz opozicije molio za odlaganje Premijerskog sata, što je premijer ranije sugerisao, Konatar je odgovorio da je Spajić kukavica i da nema potrebe da ga bilo ko išta moli.

Konatar je podsjetio da je Premijerski sat prvobitno bio zakazan za 28. jun, ali je premijer tražio da se održi u subotu. “Tad je neko od članova kolegijuma pitao da li je bolje da se održi u ponedjeljak, te da u posljednjih 10 dana niko o tome sa njim nije komunicirao.”

– Ovo je uličarsko ponašanje, ali nas ne čudi – dodao je Konatar, naglašavajući da predsjednik Skupštine Andrija Mandić mora, prema Poslovniku, da otvori sjednicu. “Kako neće biti premijera, može da je zaključi ili odloži.”

Konatar je zaključio da ponašanje funkcionera Pokreta Evropa sad (PES) najviše govori o njima samima, te da je rješenje da se i u Podgorici mandat vrati građanima.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku