Konatar ugasio Mujovića: Dok smo se mi borili, ti si ćutao i čekao fotelju

post-img Miloš Konatar i Saša Mujović
autor-img 24KROZ7 19.09.2024. 11:46

Poslanik GP URA Miloš Konatar oštro je kritikovao Sašu Mujovića, kandidata za gradonačelnika Podgorice ispred koalicije PES i Demokrate, naglašavajući da je Mujović, prema njegovim tvrdnjama, do 30. avgusta 2020. godine bio aktivan u štabu DPS-a, dok su članovi njegovog političkog kruga predano radili na promjenama u zemlji.

Konatar je na društvenim mrežama objavio detaljan osvrt na političko djelovanje Mujovića tokom ključnih godina za Crnu Goru. On je istakao da je sam bio prisutan na svakom protestu i angažovan u borbi protiv režima, dok je Mujović, kako tvrdi, bio „ćutljiv posmatrač“ u štabu DPS-a.

– U politiku sam ušao kao student, sa željom da doprinesem promjenama koje su se desile 30. avgusta 2020. godine. Dok sam ja, zajedno sa Dritanom Abazovićem i kolegama iz opozicije, bio na ulicama i borio se za slobodu i pravdu, ti, Saša, si ćutao i bio prisutan u štabu DPS-a – napisao je Konatar. On je naglasio da su za to vrijeme, osim ličnih borbi, ostvareni značajni rezultati u Skupštini, uključujući povećanje minimalne zarade i penzije, uvođenje dječjih dodataka, obezbjeđivanje besplatnih udžbenika i lijekova poput „Trikafta“.

Konatar je pohvalio doprinos Dritana Abazovića, koji je, kako tvrdi, rizikovao život u borbi protiv kriminala i korupcije, dok je postizao „istorijske rezultate“ u periodu nakon 2020. godine. On je naglasio da je Abazović i njegova vlada postigla značajne rezultate, uključujući smanjenje javnog duga, ekonomski rast, i povećanje plata i penzija, dok se Mujović, prema njegovim tvrdnjama, „neprimjetno povlačio“.

Pored toga, Konatar je podsjetio na pobjedu Jakova Milatovića nad Milom Đukanovićem, navodeći da je Milatović zaokružio političke promjene u zemlji i kao ministar doprinio kreiranju značajnih programa. On je zaključio da su građani, koji su se 30 godina borili za promjene, „trpjeli pritiske i žrtvovali se“ dok je Mujović, prema njegovim riječima, samo čekao priliku za vlast.

– Saša, ti si bio u štabu DPS-a i cijelo ovo vrijeme si ćutao dok smo se mi borili. To dovoljno govori o tvom angažmanu – poručio je Konatar, dodajući da se jasno vidi razlika između onih koji su radili na promjenama i onih koji su, kako tvrdi, bili pasivni posmatrači.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku