Konatar: URA neće podržati najavljeno povećanje PDV-a, Spajić opet prevario građane

post-img Miloš Konatar
autor-img 24KROZ7 03.09.2024. 10:09

Građanski pokret URA oštro se protivi planiranom povećanju PDV-a s 7 odsto na 15 odsto na usluge smještaja, hranu i piće u restoranima, kao i na knjige i štampane publikacije. Šef poslaničkog kluba URA, Miloš Konatar, ističe da će ovaj potez negativno utjecati na cijene i poslovne uvjete, te da je suprotan obećanjima koja je dala vlada.

– Poslanici Građanskog pokreta URA neće podržati najavljeno povećanje PDV-a sa 7 odsto na 15 odsto na usluge smještaja u hotelima i privatnim apartmanima, hrane i pića u restoranima, kao i na promet knjiga i štampanih publikacija, jer će to dovesti do rasta cijena koje će platiti građani, ali i do lošijih uslova poslovanja za privrednike – saopštio je šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

Konatar je istakao da je Spajić opet prevario građane Crne Gore, kao i privrednike, jer je obećao da zbog programa Evropa sad 2 neće biti povećanja stope PDV-a, a sada za niz usluga povećava PDV sa 7 odsto na 15 odsto.

– URA neće podržati Spajićev predlog za povećanje PDV-a, jer će to dodatno ubrzati infaciju i rast cijena, što će na kraju platiti građani. Turistički smještaj, hrana, piće, knjige će poskupiti i otežati život i građanima i privredi, a to Milojka Spajića i njegovu Vladu očigledno nije ni briga – zaključio je potpredsjednik URE Miloš Konatar.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku