Korać-Ivanović: Izgradnja novih vrtića, škola, domova zdravlja biće naš prioritet za bolju Podgoricu

post-img Sara Korać Ivanović
autor-img 24KROZ7 17.09.2024. 09:24

Sara Korać Ivanović, kandidatkinja za odbornicu na listi “Jakov Milatović – Za bolju Podgoricu”, istakla je da će izgradnja novih vrtića, škola i domova zdravlja biti prioritet u cilju rješavanja problema nedostatka ovih ustanova u Podgorici. Ona je naglasila da su neplanski razvoj grada i neravnomjernost prethodnih vlasti doprinijeli ovom problemu, zbog čega je to ključna tačka programa njihove liste.

Korać Ivanović je istakla da je to posljedica višegodišnjeg neplanskog i neravnomjernog razvoja grada i neodgovornosti prethodnih vlasti zbog čega je upravo taj problem postao jedan od gorućih kada je u pitanju Podgorica.

– Podgorici nedostaju brojni vrtići, osnovne škole i domovi zdravlja u skoro svim naseljima. Zbog toga najviše ispaštaju djeca, pogotovo u vrtićima u kojima grupe broje čak i do pedesetoro djece, u najosjetljivijim uzrastima. Vaspitači ne mogu da se posvete tolikom broju djece u grupama, a djeci nijesu pruženi uslovi za boravak, spavanje, jelo i igru. S druge strane, roditelji dosta često moraju da vode djecu čak u druga naselja zbog nemogućnosti upisa djece u vaspitno-obrazovne ustanove, upravo zbog prebukiranosti istih – precizirala je Korać Ivanović.

– Navodi i da veliki problem roditelja u Podgorici predstavljaju i previsoke cijene za privatne produžene boravke za njihovu djecu.

Korać Ivanović je poručila da upravo njihova lista “Jakov Milatović – Za bolju Podgoricu!” misli na najmlađe i na njihove roditelje i da je ovaj problem na vrhu liste prioriteta i ostvarivih ciljeva u prvih sto dana njihovog vođenja lokalne vlasti, kada će obezbijediti 50% subvencija za produženi boravak djecu do trećeg razreda osnovne škole.

– Prostor za produženi boravak će biti kreativno – edukativni. Mi smo osmislili da taj rad sa djecom bude drugačiji u odnosu na školski program, kroz sekcije različitog sadržaja, i da na taj način razvijamo kod djece samopouzdanje, kreativnost , empatiju. Prostor će biti prilagođen kreativnim i bezbjedonosnim standardima – precizirala je Korać Ivanović.

Korać Ivanović je istakla da je ovo samo jedan od problema građana koji njihova koalicija planira da riješi jer oni će dokazati da su tu samo i jedino u službi građana i ljepše i bolje Podgorice.

– Smatram da je izbor mojim sugrađankama i sugrađanima 29. septembra nikad lakši. Glas za broj 10 značiće glas za sigurniju budućnost naše djece, za spokojnost roditelja, za bolju Podgoricu – zaključila je Korać Ivanović.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku