Kovač: Formiramo novu političku partiju

post-img Foto: Vlada CG
RTCG 14.06.2024. 09:48

Bivši ministar pravde Marko Kovač najavio je mogućnost svog političkog angažovanja i otkrio da je trenutno u procesu formiranja novog političkog pokreta.

U gostovanju na jutarnjem programu RTCG-a, Kovač je istakao da je ovaj potez uslovljen aktuelnim političkim procesima, kako u Glavnom gradu, tako i šire. Komentarišući razlaz u Pokretu Evropa sad (PES), Kovač je naveo da su nesuglasice između dve frakcije, naročito oko rukovodećih pozicija, uzrok krize u Glavnom gradu.

– Primjećujem priliku za političko angažovanje, trenutno je u toku formiranje političkog pokreta. Vremenski okvir je uslovljen određenim političkim procesima koji se dešavaju kako u Glavnom gradu, tako i uopšte -istakao je Kovač.

On takođe navodi da je očigledno da je razlazom u PES-u došlo do velikih nesuglasica između te dve frakcije, pri čemu su rukovodeće pozicije evidentno uzrok krize u Glavnom gradu.

Što se tiče slučaja “Tunel”, treba sačekati ishod istrage i prvenstveno pronaći nalogodavce.

– U proteklom periodu bilo je mnogo medijskih manipulacija vezanih za sam proces. Sačekajmo da vidimo kako će se istraga završiti, ne vjerujem da će se odvijati onako kako neki insistiraju da se odigra – izjavio je Kovač.

Prema njegovim riječima, devet lica je osumnjičeno u dosadašnjem toku postupka, od kojih se tri nalaze u bjekstvu.

– Iako je za neka lica odbačena sumnja da su počinila krivično djelo, najvažnije je otkriti nalogodavce s obzirom da su motivi za izvršenje ovog krivičnog djela ozbiljni, prema tadašnjim saznanjima – dodao je Kovač.

Komentarisao je tvrdnje o kontaminaciji dokaza tokom boravka na licu mjesta, zajedno sa tadašnjim premijerom Dritanom Abazovićem, izražavajući mišljenje da “naš medijski prostor obiluje besmislicama i nepotpunim informacijama koje su iznijete od strane gostiju juče”.

Zvanično saopštenje rukovodioca ODT-a bilo je da je uviđaj završen dan prije, te da su svi predmeti od značaja za tužilaštvo izuzeti i podvrgnuti vještačenju.

– Mi smo ušli uz prisustvo rukovodilaca policije, a taj događaj je poslužio kao povod za neke da stvore neopravdanu priču – istakao je Kovač.

Kovač je takođe iznio tvrdnju da su neki pokušali zatrpavanjem tunela da olakšaju oslobađanje određenih lica kasnije.

– Nakon što smo dobili odobrenje tužilaštva i ostalih nadležnih organa da to neće narušiti tok postupka – dodao je Kovač.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku