Kraj za Injac i Zenovića: PES ih iskoristio, potrošio i odbacio!

post-img Zenović i Injac
autor-img 24KROZ7 27.08.2024. 23:13

Pokret Evropa sad (PES) na čelu sa liderom Milojkom Spajićem se nakon burne rasprave na zajedničkim sastancima PES-Demokrate odlučio da  žrtvuje svoje najodanije ljude i na kraju se i odrekao prethodnog nosioca liste na Budvanskim izborima, Predraga Zenovića, kao i svoje dosadašnje gradonačelnice Olivere Injac. Dio članstva PES-a je zbog novonastale situacije najavilo napuštanje stranke.

PES sada u koaliciji sa Demokratskom Crnom Gorom (Demokrate) nudi nove nosioce lista.

Listu PES-a i Demokrata na izborima u Budvi najvjerovatnije bi trebalo da predvodi potpredsjednica Demokrata Dragana Kaženegra – Stanišić, dok bi listu te koalicije na biralištima u Kotoru trebalo da nosi čelnik te opštine i visoki funkcioner Demokrata Vladimir Jokić.

PES i Demokrate dogovorili su večeras predizbornu saradnju na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici, Kotoru i Budvi.

Nosilac liste te koalicije u Podgorici biće ministar energetike i šef podgoričkog odbora PES-a Saša Mujović.

Izvor lista iz PES-a rekao je da je odnos imena na listi u Podgorici 63 odsto na prema 37 odsto za stranku premijera Milojka Spajića.

Međutim, sagovornik iz Demokrata rekao je da će podjela biti drugačija na početku liste, među odbornicima koji će, prema prognozama, vjerovatno ući u podgorički parlament. Odnosno, da će ta podjela biti 55 odsto prema 45 odsto u korist PES-a, ali da konačni procenti još nijesu definitivno utvrđeni.

Na listi PES-a i Demokrata za podgoričke izbore biće i odlazeća gradonačelnica Podgorice i visoka funkcionerka PES-a Olivera Injac.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku