Laković: Milatović trebao pohvaliti povećanje kreditnog rejtinga države

post-img Miodrag Laković – Foto:TVCG
autor-img 24KROZ7 31.08.2024. 17:13

Poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Miodrag Laković izrazio je razočaranje što predsjednik Crne Gore Jakov Milatović nije pohvalio nedavno povećanje kreditnog rejtinga države. Prema Lakoviću, ovakav ishod predstavlja značajan iskorak u smislu finansijske stabilnosti, te bi, po njegovom mišljenju, trebao biti prepoznat i podržan od strane svih ključnih političkih figura, uključujući i predsjednika države.

– Značajan iskorak u smislu finansijske stabilnosti i odgovoran odnos Vlade prema javnim finansijama potvrđen je i povećanjem kreditnog rejtinga sa B na B+. To bi trebalo da bude na opšte zadovoljstvo svih nosilaca javnih funkcija, kao i političkih subjekata – kazao je Laković.

Laković je posebno istakao da ga čudi izostanak reakcije od strane Milatovića, naglašavajući da predsjednik često koristi svaku priliku da kritikuje rad Vlade i državnih institucija.

– Ipak, čudi činjenica da Predsjednik države nije našao za shodno da pohvali ovaj rezultat, imajući u vidu da uporno traži bilo kakav povod da kritikuje rad Vlade i državnih institucija. To ilustruje koliko je njegov pristup objektivan i dobronamjeran, što bi se svakako očekivalo od nekoga ko bi zaista bio predsjednik svih građana – naveo je Laković u saopštenju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku