Leković: Građani Bara zaslužuju odgovor – za koga su kupljena dva džipa od 110 hiljada eura?

post-img Momčilo Leković – Foto: Demokratska Crna Gora
autor-img 24KROZ7 26.08.2024. 09:46

Poslanik Demokrata Momčilo Leković, uputio je javno pitanje opštinskoj vlasti Bara povodom nedavne nabavke dva luksuzna džipa u vrijednosti od 110 hiljada eura. Leković je istakao da je ovakva kupovina neprimjerena u trenutku kada mnogi djelovi Bara nemaju osnovnu infrastrukturu.

– Dok brojni dijelovi našeg grada i dalje nemaju adekvatne puteve i osnovne uslove za život, opštinske vlasti su, izgleda, zaključile da su im hitno potrebna dva luksuzna džipa. Čini se da su prioritet postali udobnost kožnih sjedišta i savremeni gedžeti ovih automobila, umjesto rješavanja svakodnevnih problema građana – izjavio je Leković.

Prema njegovim riječima, nabavka ovih vozila nije opravdana ni transparentna, a iako je tender sproveden pod nazivom „Nabavka vozila za potrebe parking servisa i organa lokalne uprave“, nije jasno ko će koristiti ova vozila.

– U barskom parlamentu, na sjednici održanoj prije desetak dana, nijesmo dobili odgovor na pitanje ko će tačno koristiti dva električna džipa plaćena 110 hiljada eura – dodao je Leković.

On je podsjetio da su 2020. godine, opštinski funkcioneri dobili nova službena vozila, škode ukupne vrijednosti 300 hiljada eura, te postavlja pitanje zašto su nakon samo četiri godine potrebna dodatna vozila.

– Možda su ova vozila kupljena za potrebe onih sa duplim funkcijama, jer ako mogu imati duple funkcije, zašto ne bi mogli imati i dupla službena vozila – sarkastično je primijetio Leković.

Leković je zaključio da je ovakav potez vlasti još jedan dokaz koliko su se udaljili od stvarnih potreba građana.

– Izgleda da se budućnost Bara najbolje može graditi iz klimatizovanog džipa sa panoramskim krovom, dok stvarne potrebe stanovništva ostaju po strani – poručio je Leković, ističući da građani imaju pravo da znaju kako se troši njihov novac.

Na kraju, Leković je dodao da, ako ništa drugo, barem možemo biti sigurni da će lokalni funkcioneri sada stići na vrijeme na svaki sastanak, ma koliko loši naši putevi bili – pogon na sva četiri točka i skoro 300 konjskih snaga im to garantuje.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku