Liberalna Partija: Ostavke podnijeli oni koji nikad nisu bili članovi

post-img Liberalna partija Crne Gore
autor-img 24KROZ7 02.09.2024. 15:14

Liberalna partija (LP) reagovala je povodom informacija o navodnim ostavkama i napuštanju stranke od strane većeg broja članova iz Podgorice. Iz partije tvrde da su osobe koje su podnijele ostavke zapravo bili “nečlanovi”, odnosno da nisu bili punopravni članovi partije niti su učestvovali u njenom radu od prošlogodišnje Izborne konferencije.

– Navodnih 12 članova koji su napustili Liberalnu partiju zapravo nisu bili aktivni članovi partije, niti su učestvovali u radu Predsjedništva i Glavnog odbora. Oni su odbili učestvovati u kreiranju Evropskog saveza, platforme koja okuplja proevropske i državotvorne snage -navodi se u saopštenju LP.

Iz Liberalne partije ističu da je rukovodstvo, na čelu sa Vatroslavom Belanom, uspjelo da konsoliduje partiju uprkos izazovnim okolnostima vanparlamentarnog života. Tokom protekle godine, LP je, u saradnji sa Socijaldemokratama (SD), Socijaldemokratskom partijom (SDP) i nezavisnim ličnostima, formirala Evropski savez, koji sada predstavlja temelj nove političke platforme u Crnoj Gori.

– Uvjereni smo u svaki naš potez i stratešku odluku, što potvrđuju jednoglasne odluke Glavnog odbora. Atmosfera i energija u Evropskom savezu su neporecivi pokazatelji da smo na pravom putu. Sada je najvažnije fokusirati se na pobjedničku kampanju za Podgoricu i Kotor – poručuju iz LP.

Dodaju da se sve ovo postiglo bez pomoći onih koji su jutros formalno “napustili” partiju.

“Naprotiv, formalizovano je nešto što je odavno realnost. Novi momenti u političkom životu Crne Gore ne ostavljaju prostor za gubljenje vremena. Mi smo odlučni da nastavimo graditi i raditi za dobrobit građana”, zaključuju iz Liberalne partije.

Oni su takođe naglasili da se suština nezadovoljstva onih koji su podnijeli ostavke može pronaći u njihovoj navici da na lak način dolaze do mandata i pozicija, što, kako kažu, nije u skladu sa principima na kojima LP počiva.

Liberalna partija ostaje posvećena svojoj misiji, fokusirana na jačanje Evropskog saveza i pripremu za predstojeće izbore, dok iza sebe ostavlja one koji nisu bili spremni da doprinesu zajedničkom cilju, zaključuje se u saopštenju.

Raspad članice Evropskog saveza: Dvanaest funkcionera napustilo brod koji tone

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku