Ljiljanić: PES je izgubio povjerenje građana, tražimo novu viziju za Podgoricu

post-img Nađa Ljiljanić,
autor-img 24kroz7 10.08.2024. 12:16

U poslednjem gostovanju na A plus televiziji, odbornica Pokreta za Podgoricu, Nađa Ljiljanić, izrazila je želju da predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, pruži svoju podršku ovom političkom pokretu u predstojećim lokalnim izborima u Podgorici. Prema Ljiljanićevoj, podrška predsjednika bila bi značajan znak priznanja i podrške njihovoj političkoj viziji.

– Za nas bi bila velika čast da predsjednik Milatović stane iza našeg pokreta i pruži nam svoju podršku u nadolazećim izborima. On je, svojim djelovanjem, pokazao da je sposoban da vodi Crnu Goru u pravom smjeru i nadamo se da će i dalje podržavati inicijative koje teže pozitivnim promjenama – izjavila je Ljiljanić.

Ljiljanić je istakla da je njen pokret stao iza Milatovićeve vizije, koja uključuje transformaciju Podgorice u pristojan i evropski grad. Dodala je da bi bilo od izuzetne važnosti da predsjednik države svojim prisustvom i podrškom pomogne u ostvarivanju ciljeva koje je postavio Pokret za Podgoricu.

U svom izlaganju, Ljiljanić se osvrnula na prošle izborne procese i izrazila nezadovoljstvo zbog trenutne situacije u kojoj se, kako je navela, osjećaju posljedice odluka koje su donošene u prošlosti. Ona je naglasila da su se, prema njenom mišljenju, neispunjeni programi i borba za funkcije nakon posljednjih izbora stali na put napretku.

– Milatović je bio ključan u prethodnim izborima, a nakon toga je došlo do grabeža za pozicije i funkcije. Shvatili smo da ponuđeni programi nisu bili ispunjeni i zbog toga smo odlučili da postanemo nezavisni. Dugotrajni pregovori sa Pokretom Evropa sad nisu donijeli željene rezultate, pa smo odlučili da krenemo vlastitim putem – istakla je Ljiljanić.

Ljiljanić je također komentarisala situaciju unutar Pokreta Evropa sad:”Javnost mora da shvati da je PES Milojko Spajić”. Ona je upozorila da opozicija ne kritikuje PES bez razloga i da će predstojeći izbori biti prilika za građane da izraze svoje stavove o Spajiću i njegovoj stranci.

– PES je Milojko Spajić i građani će na izborima pokazati koliko imaju povjerenja u njega. Bilo koji kandidat za nosioca liste PES-a mora imati Spajićevo povjerenje. Naša odluka je da se vratimo građanima i omogućimo im da odluče o kvalitetu rada naših predstavnika – zaključila je Ljiljanić.

Ove izjave dolaze u trenutku kada su predstojeći lokalni izbori u Podgorici sve bliži, a politička scena je u punom jeku. Pokret za Podgoricu nastavlja da se pozicionira kao ozbiljna opcija za promjene u glavnom gradu, a podrška predsjednika Milatovića mogla bi biti ključna za njihov uspjeh.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku