Luka Pavićević napustio DPS: Ovo više nije ona ista partija

post-img Demokratska partija socijalista
autor-img 24KROZ7 27.08.2024. 11:55

Luka Pavićević, član Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) u Podgorici, zvanično je podnio ostavku na sve funkcije u stranci, uključujući i mjesto u Savjetu mladih. Ovu odluku saopštio je danas, izražavajući nezadovoljstvo smjerom u kojem se partija kretala nakon izbora 2020. godine.

– Danas sam zvanično podnio ostavku na mjesto člana Opštinskog odbora DPS Podgorica i sve funkcije u Savjetu mladih – izjavio je Pavićević. U svojoj izjavi naglasio je da stranka više nije ona ista za koju se borio i kojoj je vjerovao tokom svog političkog angažmana.

Pavićević je istakao da je nakon poraza na izborima 2020. godine, javnost od DPS-a očekivala suštinske promjene koje bi odgovorile na potrebe i zahtjeve građana. Međutim, prema njegovim riječima, te promjene su izostale, a rad stranke nastavio je da se odvija po starim, neuspješnim praksama.

– Nakon izbora 2020. godine, građani su od DPS-a tražili prave, a ne kozmetičke promjene. Manir rada ostao je isti, loše prakse su nastavljene u punom obimu – naveo je Pavićević, izražavajući razočaranje zbog toga što stranka nije ispunila očekivanja svojih pristalica.

Odlazak Pavićevića dolazi u trenutku kada se DPS suočava s izazovima unutar stranke, ali i s gubitkom povjerenja među biračima, što dodatno komplikuje njihov položaj na političkoj sceni Crne Gore.

 

POVEZANI ČLANCI

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku