Mandić kaže da skupštinska većina ima snagu da mijenja Ustav, a šta kaže Ustav

post-img Foto: Skupština CG
autor-img 24kroz7 31.07.2024. 21:57

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić, odgovarajući na reakciju šefa poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Andrije Nikolića, poručio je da vladajuća većina ima snagu da mijenja Ustav.

On je to kazao odgovarajući na ocjene predsjednika poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrije Nikolića, koji je vladajuću većinu optužio da “ministar i potpredsjednik nije bio samo ko neće”, zbog najave da će promjenom poslovnika u Skupštini biti izglasana dva potpredsjednika parlamenta. Nikolić je taj potez nazvao “pravnom akrobacijom” da bi “dio većine bio ispoštovan”.

– Kako ste Vi civilizovano odgovorili, imam želju da Vama obrazložim, za razliku od nekih koji imaju potrebu da psuju i vrijeđaju. Nikad nije postojala ovakva parlamentarna većina koja ima dvotrećinsku podršku u parlamentu. Ova parlamentarna većina može da donosi sve zakone – od izbornih do čak i promjene Ustava. Ovakva većina se okuplja i koja želi da okupi sve važne snage u Crnoj Gori koje nisu na fonu one politike koja je trajala 30 godina – kazao je Mandić.

Predsjednik Skupštine je Nikolića nazvao vještim političarem, koji traži svaku pukotinu da našteti parlamentarnoj većini.

Predsjednik Skupštine Crne Gore je zanemario Ustavom propisano pravilo da se neki članovi Ustava Crne Gore mogu mijenjati samo na referendumu na kojem je potrbno da za izmjene glasa tri petine upisanih birača.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku