Mandiću i DF-u fotelje važnije od srpskog naroda: Na članstvo Kosova u SE i rezoluciju o Srebrenici reagovali samo deklarativno

post-img Andrija Mandić, Patrijarh Porfirije i Aleksandar Vučić
Redakcija 24kroz7 04.05.2024. 11:14

Savjet Evrope tokom maja mjeseca trebalo bi da donese konačnu odluku o prijemu Kosova u tu organizaciju, a takođe u istom mjesecu Generalna skupština Ujedinjenih nacija (UN) izjasniće se o konačnom predlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Iako zvanična Srbija preko svog predsjednika Aleksandra Vučića vodi veliku dipolomatsku bitku da se to ne desi, izvjesno je da će Vlada Crne Gore glasati potvrdno u oba slučaja, makar su takve najave od premijera Milojka Spajića nakon posjete Njemačkoj.

Sagovornici našeg portala bliski Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) u Crnoj Gori, koja takođe pokušava na neki način da izvrši pritisak da se promjeni stav zvanične Podgorice, “zbunjeni su i razočarani onim što radi Andrija Mandić i koalicija oko Demokratskog fronta (DF) – Za budućnost Crne Gore.”.

Do sada su se mogle čuti samo deklarativne reakcije iz DF-a, da oni navodno “nisu saglasni sa načinom na koji će glasati Crna Gora i da očekuju da im Spajić u direktnim kontaktima pojasni zašto to radi”.

“Ako ostane na ovome, a po svemu sudeći hoće, biće jasno da je Mandiću i DF-u primarno stalo do zaštite sopstvenih fotelja, a ne nacionalnih interesa srpskog naroda kojeg pokušavaju na sve načine da ponize”, tvrdi naš sagovornik (ime poznato redakciji).

Sagovornik dodaje “Nekada smo se bunili, jer je DPS radio to što je radio srpskom narodu, a sad smo dočekali da naši navodni predstavnici, izabrani glasovima sprskog naroda u Crnoj Gori, rade isto. Ako im je jedina reakcija na sve što se dešava pisanje saopštenja o navodnom neslaganju, onda bolje da ćute. Ljudima je svakim danom sve jasnije da su zapravo oni najveći problem i da lažno predstavljaju sebe za naše zaštitnike, a interesuje ih samo lični benefit.”

Hoće li drugi funkcioneri isto ostati nijemi kao Mandić i lideri DF-a, ili će se Spajiću dati ultimatum vezano za podršku, ostaje da se vidimo u danima pred nama.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku