MANS: Spajićeva Vlada troši milione na reprezentaciju i dnevnice dok građani trpe

post-img Vlada Crne Gore
24kroz7 23.05.2024. 12:55

Nevladina organizacija Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) danas je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici objavila detaljan izvještaj o tome kako je trošen novac građana Crne Gore u prva četiri mjeseca ove godine.

Prema podacima koje je objavila NVO MANS, u odnosu na prethodne dvije godine nastavlja se rast troškova državne administracije.

U izvještaju se navodi da je za reprezentaciju potrošeno 219.000 EUR, dok su troškovi za dnevnice u inostranstvu iznosili 540.000 EUR. Dnevnice u zemlji koštale su 278.000 EUR, a prevoz 583.000 EUR.

– Ovi podaci jasno pokazuju da se u mnogim kategorijama nastavlja rast troškova državne administracije, što ukazuje na potrebu za većom transparentnošću i odgovornošću u trošenju javnih sredstava – stoji u objavi MANS-a.

Svi zainteresovani građani mogu pronaći detaljne informacije o trošenju novca tokom izbornih godina na portalu (Čista Kampanja).

NVO MANS nastavlja da prati i izvještava o trošenju javnih sredstava, pozivajući sve građane i relevantne institucije da se uključe u nadzor i zahtijevaju odgovornost od onih koji upravljaju njihovim novcem.

Rasprava (1)
S
SirijusBlek
23.05.2024.

niko ne misli na narod napaceni

Odgovori

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku