Marić: URA bi mogla da dobije saveznike kroz podgoričke izbore i da ojača svoju opozicionu poziciju

post-img Boris Marić – Foto: Vijesti YT (PrtSc)
autor-img 24kroz7 07.08.2024. 13:31

Čitav proces koji se dešavao u Podgorici možemo posmatrati kao političku preraspodjelu vlasti, jer ne vjerujem da u Podgorici može doći do tog nekog novog momenta da DPS može imati veći koalicioni kapacitet nego što ga ima sada, kazao je Boris Marić gostujući na Bojama jutra TV Vijesti.

Marić smatra da je osnovna taktička politička interesna igra u tome da će pozicije onih koji danas manje više vrše vlast biti takve da se izvrši preraspodjela unutar već postojeće vlasti i da sve to može imati multiplikacije u odnosu na državni nivo.

Na državnom nivou imamo jednu naizgled stabilnu vlast sa ogromnom podrškom u parlamentu, koja će kada dođe do preraspodjele vlasti u Podgorici, biti ozbiljan reper i za državni nivo snaga političkih subjekata.

– Naravno da će to ojačati ovaj dio opozicione strukture na državnom nivou koji sada personifikuje URA. Dobiće saveznike, jer URA i DPS kao opozicione strukture dosta intezivno i inicijativno djeluju iz pozicije opozicije, ali ipak nijesu kompatibilne po tom osnovnom koalicionom kapaciteteu – dodao je Marić.

Marić je naveo da bi URA sad mogla da dobije saveznike kroz podgoričke izbore i da ojača svoju opozicionu poziciju.

Rasprava (1)
Q
Qyu
08.08.2024.

URA su najveći prevaranti u Crnoj gori.

Odgovori

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku