Marković: Iznenađenje loš rezultat PES-a u Budvi

post-img Nikola Marković – Foto: YouTube (PrtSC)
24kroz7 28.05.2024. 12:27

U emisiji Boje jutra na televiziji Vijesti generalni direktor RTV Nikšić Nikola Marković je saopštio da su rezultati lokalnih izbora u Budvi očekivani, izazimajući iznenađujuće loš rezultat Spajićevog Pokreta Evropa sad.

PES je na juče održanim izborima u Budvi ostavrio rezultat od 7 odsto glasova što im donosi 2 mandata u Skupštini Opštine Budva, dok su samo prije godinu dana na parlamentarnim izborima ostavarili rezultat od 23,7 odsto.

Marković je saopštio da se i prije izbora očekivalo da koalicija bivšeg DF-a i građanska liste koju je predvodio Nikola Jovanović ostvare najbolje rezultate. DPS je ostavario pad u broju mandata, ali je za razliku od prošlog puta sada samostalno nastupio na izborima. Dok su Demokrate i URA očekivano zadržale rezultate koje su i prethodno imale.

– Ovakvi rezultati otvaraju razne mogućnosti za pregovore, ali pošto su koalicija oko bivšeg DF-a i lista Jovanovića saopštile da im ne pada na pamet da prave bilo kakvu kombinatoriku sa DPS-om, ja ne vidim drugi način da se vlast formira bez da se upravo oni kao nekadašnji partneri i dogovore – kazao je Marković.

Na lokalnim izborima  održanim u Budvi liste “Budva naš grad – Nikola Jovanović” sa 23,9 odsto i lista “Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad – Mladen Mikijelj” sa 25,44 odsto osvojile su po 9 mandata, “DPS – Budva može bolje – prof. dr Nikola Milović” osvojila je 19,9 odsto, odnosno 7 mandata, lista “Demokrate – Ojačaj. Obnovi. Oživi. – Budva Odlučuje – Đorđe Zenović” dobila je 10,70 odsto što im je donosi 4 mandata, lista “Evropa sad – Budva ima šansu – dr Predrag Zenović” 7 odsto, odnosno mandata, listu “URA – Dr Dritan Abazović – Drugačije!” podržalo je 5 odsto birača i donijela im je 1 mandat, koliko je takođe i dobila koalicija “Čist izbor – Petar Odžić – SDP, SD, LP i građani” sa 4,6 odsto glasova. Dok Crnogorska evropska partija sa 2,14 odsto i listu “Dr Vujičić Božidar – Za stvarne promjene“ sa 1,33 odsto su ostale ispod cenzusa.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku