Marković: Usvajanje rezolucije o Jasenovcu urušava ugled Crne Gore i odnose sa Hrvatskom

post-img Duško Marković i Andrej Plenković -Foto: Duško Marković (X)
autor-img 24kroz7 30.06.2024. 16:31

Bivši premijer Crne Gore, Duško Marković, oštro je kritikovao aktuelnu vladu i parlamentarnu većinu zbog usvajanja rezolucije o Jasenovcu. Marković je na društvenoj mreži X izrazio svoje nezadovoljstvo i zabrinutost zbog ovog poteza, tvrdeći da on šteti međunarodnom ugledu Crne Gore i narušava odnose sa susjednom Hrvatskom.

– Usvajanjem rezolucije o Jasenovcu, aktuelna većina i Vlada Crne Gore ponovo su, slijedeći tuđe interese, urušili ugled Crne Gore i ugrozili dobre odnose sa našim susjedom Hrvatskom. Svjedočio sam velikoj podršci Hrvatske našoj evropskoj ambiciji, posebno sarađujući sa Andrejem Plenkovićem – napisao je Marković.

Marković je posebno naglasio značaj podrške Hrvatske crnogorskim evropskim ambicijama, ističući dobru saradnju sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

On je takođe dodao da će njegova stranka, Stranka Evropskog Progresa, uložiti sve napore kako bi u saradnji sa drugim evropskim i građanskim snagama povratila ugled i poziciju Crne Gore na međunarodnoj sceni, te ojačala dobrosusjedske odnose sa Hrvatskom.

– Ovo je trenutak kada moramo pokazati odgovornost i posvećenost evropskim vrijednostima i standardima. Crna Gora zaslužuje bolje – zaključio je Marković.

Ova reakcija bivšeg premijera dolazi u trenutku pojačanih tenzija u regiji, što dodatno naglašava potrebu za diplomatskim pristupom i promišljenim potezima koji neće ugroziti postignute međusobne odnose i podršku ključnih evropskih partnera.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku