Mašković: Rekonstrukcija ulice Vojislavljevića je predizborni trik za pljačku budžeta

post-img Miloš Mašković – Foto: Evropski savez
autor-img 24KROZ7 19.09.2024. 10:02

Najavljena izgradnja Bulevara Vojislavljevića u Podgorici, kako tvrdi Miloš Mašković, kandidat na listi „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani)“, nije ništa drugo do rekonstrukcija već postojeće ulice. Mašković je istakao da će proširenje ulice Vojislavljevića, koja će postati bulevar, koštati građane Podgorice 1,2 miliona eura po kilometru više u odnosu na izgradnju bulevara Tivat-Jaz.

Prema njegovim riječima, cijena rekonstrukcije postojećih dvaju traka ulice Vojislavljevića, koja se nalazi na ravnici, biće 14,5 miliona eura za dužinu od 3,2 kilometra. Nasuprot tome, izgradnja bulevara Tivat-Jaz, koji uključuje potporne zidove, kružne tokove i druge infrastrukturne elemente, koštala je 54 miliona eura za dužinu od 16 kilometara.

Mašković je naglasio da je razlika u cijeni očigledna, te je upitao ko će profitirati od rekonstrukcije ove ulice, koju je premijer Milojko Spajić pompezno najavio kao značajan infrastrukturni projekat. On sumnja da bi troškovi mogli biti prikriveni kao predizborni trik i da bi novac građana Podgorice mogao završiti u pogrešnim rukama.

Ova izjava dolazi u trenutku kada građani Podgorice izražavaju zabrinutost zbog mogućih nepravilnosti u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata i kako će se to odraziti na njihov budžet. Mašković je pozvao nadležne organe da detaljno ispituju opravdanost ovih troškova i da osiguraju transparentnost u trošenju budžetskih sredstava.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku