Medojević: Tajno ali dobro organizovano, bez tendera, u direktnoj pogodbi Spajić kupuje dva patrolna broda od 120 miliona eur

post-img Pokret za promjene (PzP)
autor-img 24KROZ7 01.09.2024. 17:37

Nebojša Medojević lider Pokreta Za Promjene iznio je ozbiljne optužbe protiv vlasti, navodeći da je Milojko Spajić, u tajnom i netransparentnom dogovoru, kupio dva patrolna broda u vrijednosti od 120 miliona eura bez tendera. Medojevic ističe da su takvi postupci postali zaštitni znak vladajućih struktura, koje se ne obaziru na javnost i odgovornost u trošenju državnog novca.

– Od kako ga je kao gradjanina, Duško Marković, u dogovoru sa Milom Đukanovićem, pustio da ugovara zaduženje države od 750 mil EUR, Milojko je pokazao izrazitu gadljivost prema javnosti, transparentnosti i odgovornosti u trošenju narodnog novca i alokaciji državne imovine.
Postupci, tajnog ali dobro organizovanog dogovaranja sa jednim unaprijed odabranim poslovnim partnerom, postali su zastitni znak Milojka i niegovih vlada.- kazao je Medojević.

Medojević tvrdi da umjesto javnog, transparetnog, kontrolisanog i odgovornog raspolaganja imovinom i novcem drzave, Milojko i njegove Vlade su uvele stari dobro uhodani metod- “IMT” – Ima li Mene Tu.

– Tajni dilovi u neposrednim pogodbama sa sobom nose izraženi visoki korupcijski potencijal i rizik i morali bi biti predmet kontrole u samoj Vladi, DRI, Odbora za bezbjednost i odbranu Parlamenta, medija, NVO. Imajući u vidu brojnost i ozbiljnost krivičnih prijava koje čame čekajuci postupanje SDT i SPO , reklo bi se da su blokirani politićkim uticajem vlasti i da ne pokreću istrage protiv aktuelne vlasti. – tvrdi Medojević

On konstatuje da “kupovina preskupih i nepotrebnih parrolnih brodova preko Đukanovićeve stare “Francuske veze” je samo početak. Na redu su koncesije za aerodrome, poslovi izgradnje dionica auto-puta i EPCG.”

– Nije Milojko išao u San Trope samo da bi se bahatio i raskalašno trošio pare od provizija na korupciju i žverc. Išao je da sklopi jos velikih korupcionaskih ugovora na sosptvenu korist i u korist kompanija iz Francuske, a na štetu države Crne Gore – napominje Medojević.

Kad je shvatio da su biraci zadovoljni mrvicama sa trpeze, i da mu ne zamjereju veliku pljačku države, posao mu je olakšan. SPO i SDT ga ne hapse ta ocigledne pljačke države, koalcioni partneri se prave mrtvi, opozicija ne postoji, mediji i tzv analitičari kupljeni, Milojko je krenuo u završnu fazu rasprodaje, još onoga malo što je ostalo nakon pohare Đukanovica.

– Paf-Paf, njegov posao je završen. Crne Gore više nema!!!- zaključuje Medojević, sarkastično.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku