“Meritokratija” po mjeri Spajića, Mandića i Bečića: Spajićev ujak sa Demokratama dogovarao ko će na čelu policije

post-img Jakov Milatović -Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
autor-img 24KROZ7 07.09.2024. 15:36
  1. U emisiji “Minula neđelja” na Aplus televiziji, predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, iznio je tvrdnje o značajnom uticaju Sretena Kankaraša, ujaka Milojka Spajića, na Pokret Evropa sad (PES). Prema Milatovićevim riječima, Kankaraš je imao ključnu ulogu u dogovorima sa Demokratama u vezi s imenovanjem novog direktora policije.

Milatović je izjavio da je Kankaraš bio značajan faktor u političkom životu Spajića, posebno nakon što je Spajić stigao u Podgoricu.

– Pomogao je Spajiću mnogo kad su u pitanju porodične stvari. Kad je Spajić došao u Podgoricu, on je u suštini nije poznavao. Došao je u Podgoricu praktično kad je postao ministar. Taj odnos je kasnije prerastao u Kankarašev uticaj u Pokretu Evropa sad – istakao je Milatović.

Predsjednik je takođe dodao da trenutno nije upućen u aktuelnu situaciju u PES-u, niti u to koliki je Kankarašev uticaj danas.

– Nisam više dio toga, tako da ne znam. To više nije dio mog posla, niti bih se miješao. Dok sam ja bio u kampanji za predsjedničke izbore, Kankaraševa uloga je bila mala, a kasnije sam čuo da je njegova uloga u Vladi bila veća, a i tokom parlamentarnih izbora – naveo je Milatović.

Na pitanje o tome kako komentariše da neko ko nema zvaničnu funkciju u državi vodi procese i pregovara o važnim pitanjima, Milatović je odgovorio da ne želi da se upušta u tu temu.

– To je retoričko pitanje na koje svi znamo odgovor. Mislim da smo izašli iz Crne Gore gdje se sa neinstitucionalnih pozicija upravlja procesima – zaključio je Milatović.

Ove izjave dodatno komplikuju političku scenu u Crnoj Gori, otvarajući nova pitanja o uticaju neformalnih struktura na ključne odluke u zemlji.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku