Milatović i Pič: Važnost imenovanja crnogorskog ambasadora pri NATO-u

post-img Stjuart Pič i Jakov Milatović, Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore
24kroz7 13.06.2024. 13:19

Predsjednik države Crne Gore Jakov Milatović, primio je specijalnog izaslanika britanskog premijera za Zapadni Balkan, lorda Stjuarta Piča, u zvaničnu posjetu koja je imala za cilj jačanje veza između dvije zemlje. Tokom sastanka, održanog u diplomatskom duhu, istaknuta je važnost odličnih bilateralnih odnosa između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva, kao i snažnog savezništva u okviru NATO-a, saopšteno je iz Kancelarije za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore.

Jedna od ključnih tema razgovora bila je potreba za što skorijim imenovanjem crnogorskog ambasadora pri NATO-u, kako bi se dodatno ojačao kredibilitet Crne Gore unutar Alijanse. Predsjednik Milatović naglasio je da Crna Gora smatra Ujedinjeno Kraljevstvo jednim od najbližih partnera, te izrazio spremnost za produbljivanje međudržavnih odnosa u budućnosti.

Uz iskrenu zahvalnost na podršci Londona u ostvarivanju sigurnog i bezbjednog regiona zasnovanog na demokratiji, vladavini prava i regionalnoj saradnji, predsjednik Milatović je istakao važnost nastavka saradnje i podrške Ujedinjenog Kraljevstva u reformi i jačanju crnogorskog odbrambenog sistema.

Na kraju sastanka, britanski izaslanik je izraženom podrškom Crnoj Gori dao dodatni impuls u daljem jačanju veza između dvije zemlje. Predsjednik Milatović najavio je svoje učešće na četvrtom samitu Evropske političke zajednice, koji će biti održan u Ujedinjenom Kraljevstvu sljedećeg mjeseca, što će dodatno unaprijediti saradnju i dijalog između partnera.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku