Milatović – Lajčak: Crna Gora da iskoristi pozitivan momenat i postane prva naredna članica EU

post-img Foto: Kabinet predsjednika
24kroz7 29.04.2024. 13:32

Predsjednik države Jakov Milatović primio je u oproštajnu posjetu specijalnog izaslanika Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Tom prilikom, predsjednik države je istakao da Crna Gora ostaje snažno posvećena na putu ka punopravnom članstvu u EU, što predstavlja glavni vanjskopolitički cilj naše zemlje.

Milatović je ukazao da je naša država sprovođenjem širokih društvenih i političkih reformi zaslužila završnu fazu procesa pristupanja EU, a dobijanje IBAR-a bio bi dodatan impuls na našem evropskom putu.

Ocijenio je i da bi učlanjenje Crne Gore u EU bila poruka i ostalim zemljama kandidatima da istraju u reformama i da je proces proširenja i dalje živ.

Specijalni izaslanik Lajčak je kazao da za Crnu Goru postoji pozitivan momenat u EU koji treba iskoristiti, dodajući da je naša država na dobrom putu da postane prva naredna članica.

Takođe, naglasio je i značaj uloge Predsjednika u procesu evropskih integracija i demokratskih reformi u našoj zemlji.

Predsjednik Milatović je poručio da su dobrosusjedski odnosi jedan od stubova naše vanjske politike, te da Crna Gora kao kredibilan saveznik u okviru NATO-a značajno doprinosi miru i stabilnosti regiona Zapadnog Balkana.

Na kraju, on je gospodinu Lajčaku zahvalio na dosadašnjem zalaganju kada je u pitanju Crna Gora i poželio mu puno uspjeha u budućem profesionalnim angažmanu, zaključeno je u saopštenju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku