Milatović najavio posjetu Briselu nakon odlaganja Mišelove posjete

post-img Jakov Milatović -Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
autor-img 24kroz7 30.06.2024. 22:40

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović obavijestio je javnost putem društvene mreže X o najnovijim dešavanjima vezanim za planiranu posjetu predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela, Crnoj Gori. Nažalost, njegova posjeta je odložena, ali je Milatović istakao da će on na njegov poziv otputovati u Brisel narednog utorka.

– Upravo sam razgovarao sa predsjednikom Evropskog savjeta g. Mišelom Šarlom Mišelom. Nažalost, njegova posjeta Crnoj Gori je odložena. Umjesto toga, ja ću, na njegov poziv, otići u utorak u Brisel – napisao je Milatović na društvenoj mreži X.

Predsjednik Milatović je u svom saopštenju naglasio da EU partneri ostaju čvrsto posvećeni punopravnom članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji. Ova izjava dolazi u trenutku kada Crna Gora intenzivno radi na ispunjavanju kriterijuma za članstvo, u skladu sa ambicioznom EU “Agendom 2028”.

– Kao Predsjednik države, sa svoje strane i uz pomoć svih evropskih snaga, uradiću sve u domenu svojih moći i nadležnosti, da se ostvari crnogorska EU ‘Agenda 2028’ – zaključio je Milatović.

Zbog Rezolucije o Jasenovcu odložena posjeta Šarla Mišela Crnoj Gori

Iz diplomatskih krugova stižu spekulacije da je Hrvatska izvršila pritisak na Evropski savjet da otkaže posjetu zbog usvajanja Rezolucije o genocidu u Jasenovcu od strane crnogorske Skupštine.

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku