Milatović: Obrazovanje je osnovni preduslov za stvaranje društva jednakih šansi

post-img foto: Predsjednik Crne Gore
24kroz7 11.05.2024. 19:42

Obrazovanje predstavlja najveći kapital i osnovni preduslov za stvaranje društva jednakih šansi u kome svaki pojedinac vrijedi onoliko koliko zna – poručio je predsjednik države Jakov Milatović na svečanosti povodom obilježavanja 180 godina organizovanog školstva u Komanima.

foto: Predsjednik Crne Gore
foto: Predsjednik Crne Gore

Milatović je kazao da je zadatak svih da na temeljima obrazovanja
generacijama koje dolaze ostavimo uređeno i prosperitetno društvo.

– U prethodnom periodu reforme bez suštine urušavale su obrazovni sistem i činile ga pogodnim za ispunjavanje ličnih ciljeva pojedinaca kazao je Milatović, dodajući da vjeruje da je sada vrijeme da stvari u ovoj oblasti promijene.

Predsjednik Milatović je ocijenio da koraci koji se trenutno preduzimaju predstavljaju dobar signal da je društvo ujedinjeno u namjeri da obrazovanju vrati potrebnu vrijednost, te da na tim osnovama korača naprijed.

– Obrazovanje i napredak jednako su značajni za urbane i za ruralne sredine jer jedna zemlja je jaka onoliko koliko je snažno i razvijeno njeno selo – naglasio je Milatović.

Milatović je zaključio da je obaveza države da uradi sve da krajevi poput Komana ostvare svoj puni potencijal, jer ekonomski i društveni boljitak mogu doći samo kao rezultat udruženog zalaganja za bolju budućnost.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku