Milatović oštro po Spajiću: Svjedoci smo još jedne prevare i vrijeđanja zdravog razuma građana

post-img Jakov Milatović -Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
autor-img 24kroz7 23.07.2024. 11:19

Crnogorski predsjednik, Jakov Milatović, oglasio se na društvenoj mreži Iks izrazivši svoje nezadovoljstvo i oštru kritiku prema najnovijim političkim potezima premijera. U svojoj objavi, Milatović je istakao da je Crna Gora danas svjedok “još jedne prevare i vrijeđanja zdravog razuma građana.”

– Baš kad smo mislili da nas više ništa ne može iznenaditi, danas svjedočimo još jednoj prevari i vrijeđanju zdravog razuma građana Crne Gore,” napisao je predsjednik, dodajući da je Crna Gora postala “žrtva najprimitivnije političke trgovine i neodgovornosti koju premijer u kontinuitetu demonstrira prema vođenju države – objavio je Milatović.

 

Milatović je naglasio da je ideja promjena, koja je bila obećana građanima, iznevjerena, a da se politički život i demokratski procesi u zemlji nastavljaju devastirati. On je posebno istakao probleme netransparentnosti, neprincipijelnosti, partitokratije, urušavanja institucija i trgovine državnim interesima, tvrdeći da su ovi problemi dosegli svoj vrhunac izglasavanjem najglomaznije Vlade u istoriji Crne Gore.

– Ova Vlada ima za cilj zaštitu pojedinačnih interesa, a ne boljitak našeg društva i evropski put države – upozorio je Milatović.

– Ne samo da građani ovim neće dobiti ono što im je obećano, poput uvećanja zarada za 25 odsto, meritokratiju, vladavinu prava i drugačije djelovanje od onog na koje smo navikli u prošlosti, već će višestruko platiti sve dok se i poslednji partijski funkcioner ne namiri – kazao je predsjednik.

Predsjednik je zaključio svoj post pozivom na akciju svih društvenih aktera u Crnoj Gori, naglašavajući važnost borbe za pristojnu i pravednu državu, koja će biti istinski građanska i evropska zemlja, gdje će uspjeh svakog pojedinca zavisiti isključivo od njegovih kompetencija i postignutih rezultata.

Ova izjava predsjednika Milatovića dolazi u trenutku kada se politička scena u Crnoj Gori suočava s velikim izazovima i kontroverzama, dodatno podgrijavajući već uzavrelu političku atmosferu u zemlji.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku