Milatović: Spajić imao intenzivnu komunikaciju sa Đukanovićevim kabinetom, dogovarao kripto-zakone

post-img Jedan običan podkast sa Milošem Konatarom – Gosti: Jakov Milatović i Dritan Abazović – Foto: (PrtSc YouTube)
autor-img 24KROZ7 09.09.2024. 08:53

Predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, optužio je aktuelnog premijera i bivšeg partijskog kolegu Milojka Spajića da je, uoči pada 42. Vlade, imao intenzivnu komunikaciju sa kabinetom tadašnjeg šefa države, Mila Đukanovića, kako bi se usvojili zakoni o kripto-valutama. Ove optužbe Milatović je iznio u emisiji “Jedan običan podkast”, gdje je gostovao zajedno sa liderom Građanskog pokreta (GP) URA, Dritanom Abazovićem.

Prema riječima Milatovića, Spajić je u kritičnim momentima prije pada Vlade Zdravka Krivokapića nastojao da ostvari kontakt sa Đukanovićem i njegovim šefom kabineta, Miodragom Radovićem, sa ciljem da se usvoje određeni kripto-zakoni.

– Njegov prioritet tada bio je da se, bez obzira na to koja je Vlada na snazi, usvoje neki kripto-zakoni – izjavio je Milatović.

Takođe je dodao da je Spajić na taj način pokušavao da pridobije podršku poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) za izglasavanje zakona koji su već bili u proceduri.

Na pitanje Miloša Konatara, autora podcasta, o kojem periodu je riječ, Milatović je precizirao da se radi o kraju 2021. i početku 2022. godine. Iako tada nije bio svjestan Spajićeve komunikacije, Milatović sada tvrdi da posjeduje dokaze o tome.

Podsjećamo, aktuelni predsjednici države i Vlade bili su ministri u prvoj Vladi formiranoj nakon smjene DPS-a 2020. godine. Početkom 2022. godine, Vlada Zdravka Krivokapića je izgubila povjerenje, a novu Vladu, na čijem je čelu bio Abazović, formirali su GP URA, Socijalistička narodna partija, Socijaldemokratska partija i stranke manjina, uz manjinsku podršku DPS-a.

Milatović i Spajić su nakon toga osnovali Pokret Evropa sad, ali je Milatović napustio tu političku organizaciju početkom ove godine, a za njim su otišli i funkcioneri bliski njemu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku