Milatović: Stajem u zaštitu Maide Gorčević zbog izjave Vučića

post-img Jakov Milatović
24kroz7 20.04.2024. 11:30

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je njegov srpski kolega Aleksandar Vučić morao je da drugačije bira riječi kada je govorio o ministarki evropskih poslova Maidi Gorčević, bez obzira koliko god da je neka tema osjetljiva za Srbiju, poput Kosova, jer ovo nije primjeren način komuniciranja

Milatović je dodao da je izjava ministarke Gorčević u parlamentu “politička floskula”.

– Moramo birati riječi i sa jednim dodatnim poštovanjem i uvažavanjem, bez obzira na politička neslaganja se odnositi prema političkim akterima i u Crnoj Gori i u nama susjednim zemljama – kazao je Milatović na Međunarodnoj konferenciji asocijacije menadžera bezbjednosti.

Podsjetimo Vučić je izjavio da je ministarka Gorčević “sva ustreptala”, komentarišući njenu posjetu Prištini, gdje je izjavila da će Podgorica podržati ulazak Kosova u Savjet Evrope i da se izvinjava Prištini nakon glasanja Maje Vukićević.

Gorčević je juče u parlamentu rekla da je na prozivke Vučića po protokolu trebalo da odgovori Milatović, ali da ne zna zašto to nije uradio.
Predsjednik Milatović kaže da staje u zaštitu ministarke Gorčević.

– Mislim da je moj politički stav potpuno jasan. Stajem u zaštitu gospođe Maide Gorčević, ali mislim da ono što je ona juče rekla u parlamentu je jedna politička floskula koju ne bih dodatno komentarisao.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku